Elmosta az eső a programot

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2006.07.25. 00:53
Címkék
Hétfőn megkezdődtek a küzdelmek a 145 ezer dollár összdíjazású Tippmix Budapest Grand Prix női tenisztorna főtábláján, de a délutáni vihar, amely a fél várost is megbénította, idő előtt véget vetett a küzdelmeknek a Római Teniszakadémián.
„Nem tudtuk az utolsó mérkőzéseket lejátszani. A selejtezők és két főtáblás meccs rendben lezajlott, de aztán elkezdett szakadni az eső, és jó két órán keresztül nem is maradt abba” – mesélte Márky Jenő versenyigazgató. – Este már nem akartuk folytatni, úgyhogy kedden nagyon erős lesz a program, hiszen 12 helyett 18 mérkőzés szerepel majd a kiírásban, nem is akármilyenek. A kezdést is előbbre hoztuk fél órával, azaz a hétfő délután félbeszakadt egyest reggel fél tíztől fejezik be. Nagyon hiányzik az a három mérkőzés, amelyet el sem tudtunk kezdeni, de igyekszünk egy nap alatt behozni a lemaradást.”A programváltozásnak köszönhetően fél 11 körül már igencsak rangos összecsapásra kerül sor a centerpályán: a tavalyi győztes izraeli Anna Smashnova a görög Eleni Daniiliduval játszik majd. Emellett bemutatkoznak a főtáblára kerülő magyarok is: Szávay Ágnes majd csak este játszik a selejtezőből felkerülő olasz Sara Erranival, Gubacsi Zsófia várhatóan kora délután mérkőzik majd meg a szintén olasz Ro-mina Oprandival, a fél tízkor kezdő Nagy Kyrának viszont nemcsak korán kell felkelnie, de a legnehezebb ellenfél is neki jutott.A világranglista 138. helyén álló, 28 esztendős versenyzőre a kolumbiai Catalina Castano, a torna első kiemeltje vár, aki 35. a nemzetközi rangsorban, és tavaly döntőt játszott a Római-parton. Castano azonban nem ismeretlen Kyra számára, sőt: 2000-ben a US Open selejtezőjében Nagy sima meccsen 6:1, 6:2-re győzött ellene. WTA-TORNA, TIPPMIX BUDAPEST GRAND PRIX (145 000 dollár, salak).
Egyes.
Egyes.

Selejtező, a főtáblára jutásért. Birnerová (cseh)–Jans (lengyel) 6:3, 6:2; Errani (olasz)–A. Radwanska (lengyel) 6:4, 6:0; Klejbanova (orosz)–Martínez Sánchez (spanyol) 6:1, 5:7, 6:3; Hradecka (cseh)–Pastiková (cseh) 6:4, 6:2.
1. forduló. Fedak (ukrán)–Schruff (német) 6:2, 6:0; Müller (német)–Vierin (olasz) 6:3, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik