Nagy lett a konkurencia

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2006.07.23. 00:16
Címkék
A külföldön szereplő magyar futballistákat ezúton igyekszünk közelebb hozni: a Temesvárra szerződő, ám egy csúnya sérülés miatt ott igen kevés lehetőséget kapó Simek Pétert kerestük meg, aki elmondta, szívesen maradna a Politehnicában, ám elképzelhető, hogy végül haza kell térnie Magyarországra.
Meggyesi Bálint
Meggyesi Bálint

Simek Péter

Született: 1980. január 30., Székesfehérvár
Magassága/testsúlya: 184/82
Klubjai: Videoton FCF (1992–1998), Gázszer (1998–1999 ősz), Vasas (1999 tavasz–2002), Újpest FC (2002–2005), FC Fehérvár (2005 ősz), Politehnica Timisoara (román, 2006 tavasz–)
NB I-es mérkőzéseinek/góljainak száma: 195/20
Válogatott mérkőzéseinek/góljainak száma: 9/0
Eredményei: 1x Magyar Kupa-győztes (2006), 1x magyar Szuperkupa-győztes (2002)
Simek Péter nincs könnyű helyzetben. A válogatott középpályás télen szerződött a román Politehnica Timisoara együtteséhez. A futballistát sokan féltették a kalandtól, úgy gondolták, keleti szomszédunknál nem ő lesz a legnépszerűbb játékos, elvégre magyar. Az együttes vezetőedzője sem volt könnyű ember, hiszen tavasszal a korábbi világsztár, Gheorghe Hagi irányította a felkészülést. Simek Pétert mégis kellemes meglepetés érte, mivel hamar sztár lett a gárdában. Személyesen tapasztalhattuk, hogy a magyar játékost szeretik Temesvárott, hogy mást ne mondjunk, a határon az ő neve többet ér, mint holmi útlevél... Igen ám, de április elején a középpályás megsérült, keresztszalag-szakadással kellett műteni, így mindössze négy bajnokin lépett pályára a lila-fehéreknél. Miközben lábadozott, a csapat egyre csak zuhant a táblázaton, a szezon közben Gheorghe Hagi is lemondott, de ekkor még marasztalták őt a klub vezetői. Aztán a tavasz végén, amikor a kiábrándító nyolcadik helyen végzett a Poli, már lökdösték is kifelé az edzőt az öltöző ajtaján. Jött az új szakvezető, Sorin Cirtu, és Simek Péternek sérülése után mindent újra kell kezdenie.

„Egész tavasszal igen rossz volt a hangulat a csapatnál – mondta a középpályás. – Amikor megtudtam, hogy Gheorghe Hagi elment, egyből arra gondoltam, nem lesz könnyű a helyzetem. Jött az új edző, aki természetesen hozta a saját embereit: hat futballista érkezett hozzánk a nyáron, és így elég sokan vagyunk. Az edzőtáborban leültem beszélgetni a mesterrel, tudta, hogy nem vagyok tökéletes állapotban, de megnyugtatott, hogy türelmes lesz. Ehhez képest nem sokkal később igencsak meglepő dolgokat nyilatkozott velem kapcsolatban. Fel is vetettem, hogy ha nem bíznak bennem, akkor adjanak kölcsön nyugodtan, de azt mondták, ragaszkodnak hozzám. Így állunk most, nem engednek el, de jól tudom, a futballban bármi megtörténhet.”

Szóval Simek Péter helyzete nem igazán rózsás. A sérülés sosem jön jókor, de a légiósélet negyedik hónapjában különösen rossz az időzítés. Ráadásul a Politehnica vezetői nem sokat tétlenkednek, a sérült játékos helyére azonnal vesznek egy másikat. A temesvári együttes az egyik leggazdagabb román egyesület, a kelet-európai játékospiacról szinte bárkit meg tud vásárolni.

„A lábam már tökéletes, mégsem tudom megmondani, mikor játszom majd bajnokit – mondta Simek Péter. – Négy edzőmecscsen pályán voltam, csak az utolsó kettőn nem, amelyeken már azok kaptak szerepet, akik a bajnokság első találkozóján kezdenek. Jelenleg harmincan vagyunk a keretben, szóval nagy a konkurencia. Ha esetleg úgy érzem, reménytelen a helyzetem, akkor tényleg kérem majd, hogy engedjenek el valahová kölcsönbe. Csak magyar csapathoz vagyok hajlandó elmenni, Romániában nem keresek másik együttest.”

Aki az utolsó mondatból arra következtet, hogy a futballista nem érzi jól magát Romániában, az téved. Mint mondja, szokni kellett ugyan az új körülményeket, de ez nem volt nehéz. Simek Péter a barátnőjével él Temesvárott, ahol a klub rendelkezésükre bocsátott egy minden igényt kielégítő lakást, ami a játékos szerint olyan, mint budapesti otthonuk volt. Az igaz, hogy a bánsági városban nem könnyű kikapcsolódni, de Temesvárnak egy nagy előnye mindenképpen van: „Ha egy kicsit több a szabadidőnk, mondjuk két napig nincs edzés, akkor autóba ülünk, és néhány óra múlva már otthon is vagyunk.” ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik