Amerikai út helyett edzés

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2006.07.14. 02:40
Címkék
Az angol másodosztályban szereplő Crystal Palace egymillió fontért (405 milió forint) három évre szerződtette Scott Flinderst, a Barnsley 20 éves, utánpótlás-válogatott kapusát. Talán kitalálták, a hír azért érdekes, mert a Palace-nál véd a magyar nemzeti együttes első számú kapusa, Király Gábor is. A Scott Flindersnél szinte pontosan tíz évvel idősebb kapust nemcsak a vetélytárs érkezte miatt, hanem saját jövőjéről is kérdeztük.
„Köszönöm az érdeklődést, jól vagyok. Az együttes szerdán elutazott az Egyesült Államokba egy rövid túrára, ám én nem mehettem a srácokkal, mivel a klubvezetők nem tudták elintézni a vízumomat, így most a tartalékcsapattal edzek” – kezdte a 65-szörös válogatott kapus. A miértre is megkaptuk a választ, mint ahogyan arra is, hogy mit szólt a korához képest borsos áron megvásárolt vetélytárs érkezéséhez. „Tudok az igazolásról. A keret nem akart egy kapussal, az argentin Julian Speronival nekiindulni a túrának, ezért szerződtették ilyen gyorsan az U20-as válogatott tehetségét. Scott Flinderst azért hozták ide, hogy megfelelő edzésmunkát kapjon. Jelenleg nálunk nincs kapusedző, az első számú tréner elment Amerikába, megfelelő helyettest pedig nem találtak nekem, ezért meghívtam Hegedűs Pétert, aki egy hétig foglalkozik majd velem.”

A magyar kapus jövője bizonytalan, hiszen már többször is elmondta, hogy szívesebben védene élvonalbeli csapatnál. Egyelőre azonban még mindig a Crystal Palace játékosa, szerződése a jövő nyáron jár le a klubnál, amelynél felbukkannak néha az utána érdeklődő egyesületek. A Palace nem zárkózik el a kapus eladásától, egyrészt, mert a vezetők is tisztában vannak a magyar kvalitásaival és vágyaival, másrészt pedig a fizetése magasabb az átlagnál, ami még egy második ligás gárdának is okozhat gondot.

„Akadnak klubok, amelyek szívesen vinnének, de még semmi konkrétummal nem szolgálhatok. Augusztus harmincegyedikén jár le az átigazolási szezon, addig még bármi előfordulhat. Nincs vesztenivalóm, ha maradok, akkor sem bánkódom majd, ha pedig beüt egy jó üzlet, akkor jó szívvel emlékezem majd az itt eltöltött évekre” – mondta zárszóként Király Gábor, aki gőzerővel és korábbi kapuspéldaképével készül az augusztus ötödikei bajnoki rajtra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik