Úgy rúgták ki, hogy még maradhat

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.06.08. 01:33
Címkék
Könnyen elképzelhető, hogy Diósgyőrött új szakvezetővel vág a következő szezonnak a most befejeződött bajnokságban nyolcadik helyen végző gárda, ugyanis a DVTK vezetősége nem élt opciós jogával, vagyis nem ragaszkodik Pajkos Jánoshoz. Igaz viszont, hogy Sallói István ügyvezető szerint pillanatnyilag még kétesélyes a „játszma”.
Kedden délután utoljára vezényelt gyakorlást legénységének Pajkos János vezetőedző. Ezt követően a DVTK labdarúgói az egyik miskolci étteremben a bajnoki záró banketten ültek asztalhoz, s az összejövetelen több olyan labdarúgó is megjelent, aki a télen más egyesülethez igazolt, például Horváth Ferenc, Gáspár József, Vámosi Csaba, Tamási Zoltán.

Természetesen a vezetők között szóba került a jövő is. Sallói István szót váltott Pajkos Jánossal, s az eszmecsere során kiderült: a klub nem él opciós jogával a plusz egy évet illetően (Pajkos tavaly egy plusz egyéves szerződést kötött a DVTK-val). Sallói István érdeklődésünkre elmondta: öt-hat külföldi labdarúgó átigazolását tervezik, márpedig ha törekvéseiket siker koronázza, akkor aligha érvényesülhet a korábbi tréner erőssége, a pedagógiai érzék. A felek abban maradtak, hogy még a héten, legkésőbb pénteken lezárják az ügyet. Amennyiben Pajkosra nem tart igényt a klub, akkor külföldi tréner jöhet szóba: olasz, illetve spanyol szakember áll a kívánságlista élén.

Szerdán az a hír látott napvilágot, hogy Pajkos lemondott, ám az edző érdeklődésünkre a következőket nyilatkozta:
„Az nem ért váratlanul, hogy a klub nem élt opciós jogával, hiszen erre mutatkoztak jelek korábban is. Nem vontak bele a megbeszélésekbe, elmaradt a keret megerősítésére vonatkozó egyeztetés, saját és munkatársaim jövőjéről sem tárgyalt velem senki. Sallói Istvánnal abban maradtunk, péntekig döntés születik, hogy velem vagy nélkülem megy tovább a DVTK. Nincsenek illúzióim, hiszen ha annyira ragaszkodnának hozzám, akkor már elém tettek volna egy szerződést. Mást nem tehetek, megvárom a pénteket, utána már én is okosabb leszek.”

Pedig Pajkos Jánost nagyon megszerették a diósgyőri drukkerek. A szakember kereken ötvenszázalékos produkciót nyújtott csapatával (8 győzelem, 8 vereség, és 6 döntetlen a mérlege a piros-fehéreket a kilencedik fordulótól gardírozó mesternek), s a bajnokságban elért nyolcadik helyezéssel szinte mindenki elégedett az Avas alján. Különösen annak fényében, hogy a télen – gazdasági megfontolások miatt – a klubvezetés csaknem a kezdőcsapat felét elengedte, ezzel igyekezett fenntartani a működőképességet. A meggyengült alakulatnak egyetlen pillanatig sem voltak kiesési gondjai, nagyobb odafigyeléssel akár még előrébb is végezhetett volna.

Természetesen kíváncsiak voltunk Sallói István véleményére is.

Pajkos János már fújhatja, a vezetôk a jelek szerint nem akarják a kispadon látni
Pajkos János már fújhatja, a vezetôk a jelek szerint nem akarják a kispadon látni
Németh Ferenc
Pajkos János már fújhatja, a vezetôk a jelek szerint nem akarják a kispadon látni
„Pajkos Jánossal az ősszel valóban egy plusz egy éves szerződést kötöttünk – kezdte az ügyvezető. – A bajnokság befejezése előtt két héttel jeleztük, hogy nem élünk opciós jogunkkal, ezzel a tréner gyakorlatilag szabaddá vált. Munkájával elégedettek voltunk, de a tulajdonosi kör egy esztendő tapasztalatai alapján a váltás lehetőségét sem vetette el. Belátták, hogy dőreség új szponzorokra várni. Diósgyőrött van egy nagyon jó és hatékony szurkolótábor, amely reményeink szerint egyre erősebb lesz. A remek őszt azonban halovány tavasz követte, és ez bizony meglátszott a hazai mérkőzések látogatottságán is. Bevételeinket kétféle módon tudjuk növelni: erősítjük saját utánpótlás-nevelésünket, illetve külföldről piacképes labdarúgókat hozunk Diósgyőrbe. Amennyiben ez a törekvésünk sikerre vezet, akkor elképzelhető, hogy egy külföldi edző jobban megtalálja velük a hangot, ugyanis ő bizonyos dolgokat másképpen lát. Egyelőre tapogatózó tárgyalásokat folytatunk, ezért azt sem lehet kizárni, hogy Pajkos János végül marad. A tulajdonosi kör ugyanis dönthet úgy, hogy magyar edzővel dolgozunk, márpedig ebben az esetben csakis a korábbi trénerünk jöhet szóba.”

Értesülésünk szerint a Budapest Honvéd mestere, az olasz Aldo Dolcetti befutó lehet Diósgyőrött, de hallani egy spanyol vonalról is. Ami pedig a DVTK tervezett külföldi igazolásait illeti: Sallói István a hét elején érkezett haza Afrikából, ahol csaknem háromszáz labdarúgót látott. Közülük tizenöten kerültek a sportvezető jegyzetfüzetébe.

„Vannak, akik azonnal erősségei lehetnek csapatunknak, de akadnak 17-18 éves tinik is, akiket először fel kell »építeni«, később viszont piacképes játékos válhat belőlük. Nincs sok időnk, az elkövetkezendő két hét alatt szeretnénk minden kérdést lezárni” – mondta Sallói István.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik