A gyűrű a címvédőnek segített

FEKETE LÁSZLÓFEKETE LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.05.04. 01:36
Címkék
A címvédő Atomerőmű kosárszegény meccsen győzte le a Szolnokot.
A liga két legjobban védekező együttesének összecsapása nem ígért kosárszüretet, s valóban, négy perc alatt mindössze hat pontot termeltek a csapatok. Ekkor még a vendég szolnokiak tartottak előbbre, a folytatásban azonban a Djordje Djogo, Chris Monroe, Czigler László alkotta trió vezérletével meglépett a bajnok. Hiába igyekezett a látogatóknál Thomas Kelley – az amerikai a nyitó negyedben az Olaj 13 pontjából egymaga kilencet jegyzett – a különbség tíz perc után kilencegységnyire hízott. Kevés kosarat és nagy küzdelmet hozott a második etap, s ebben a műfajban a Szolnok volt a jobb. A Tisza-partiak a nagyszünetig két pontot faragtak hátrányukból, a fordulás után viszont egy 5–0-s rohammal nyitottak (35–33). Rod Grizzard és Monroe még időben kapcsolt, s kosaraikkal ismét meglépett az Atom.

Vezetett, de nem volt meggyőző a bajnok játéka. Pedig a paksiaknak akadt törlesztenivalójuk, hiszen legutóbb Szolnokon kikaptak, ráadásul mindössze 59 pontig jutottak, pedig az alapszakaszban közel 89-es dobott pontátlagot produkáltak. A hazaiaknál láthatóan hiányzott az összhang, s ennek eredményeként Fülöp Gábor vezérletével ismét látótávolságon belülre került a vendégcsapat.

A záró negyed elején Donatas Sabaliauskas dobott triplát a támadóidő lejártának pillanatában, a játékvezetők azonban nem adták meg a találatot. Kicsivel később a litván kosaras dobott egy érvényeset is, Fülöp Gábor büntetőjével pedig hárompontnyira olvadt az ASE előnye. Pór Péter érezte a lehetőséget, űzte-hajtotta övéit, akik Kelley kosarával minimálisra faragták hátrányukat.

Fél perccel a vége előtt az amerikai egyenlíthetett volna, ám triplakísérlete után a labda kiszédült a gyűrűből, Mészáros Zaláné viszont behullott a másik oldalon, így ha nehezen is, de nyert a címvédő.

Mestermérleg

Zsoldos András, az Atomerőmű edzője
Úgy látszik, még bennünk volt a kupadöntő emléke. Az viszont mindenképpen pozitívum, hogy a párharc első meccsét meg tudtuk nyerni.

Pór Péter, a Szolnok edzője
A paksiaknak akadt egy-két periódusuk, amikor elléptek, a felzárkózás pedig túl sok erőt vett ki játékosaimból. A végén még így is volt esélyünk, de két triplánk után is kiperdült a gyűrűből a labda.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik