Már eljött a számolgatás ideje

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2006.04.28. 02:06
Címkék
Kaposvárott most Balajcza Szabolcs a király. A Rákóczi kapusa immár 502 perce nem kapott gólt, legutóbb a soproni Horváth András talált be a kapujába. A Kaposvár immár öt mérkőzés óta veretlen, és a nyolcadik helyre jött fel, az ötödik helyezett Ferencváros mögött mindössze három pont a hátránya. Balajcza Szabolcs azonban nem figyeli megszállottan a statisztikáit, csak a legutóbbi forduló előtt kezdett el számolgatni.
A remekül védô Balajcza Szabolcsnak mostanában nem lehet gólt rúgni
A remekül védô Balajcza Szabolcsnak mostanában nem lehet gólt rúgni
A remekül védô Balajcza Szabolcsnak mostanában nem lehet gólt rúgni
A remekül védô Balajcza Szabolcsnak mostanában nem lehet gólt rúgni
A remekül védô Balajcza Szabolcsnak mostanában nem lehet gólt rúgni
A remekül védô Balajcza Szabolcsnak mostanában nem lehet gólt rúgni

Még három meccs kell

A magyar bajnoki góltalansági csúcsot Szűcs Lajos tartja, aki a 2003-2004-es évadban a Ferencváros kapusaként 767 percen keresztül védett hiba nélkül. A sorozat kezdetén a 16. fordulóban az Újpest ellen a 22. percben, zárásként pedig a 24. fordulóban az MTK pályán a 68. percben kapott gólt. Balajcza Szabolcs is túl van már öt hibátlan fordulón, és a Sopron ellen is volt 52 perce, amikor nem kapott gólt.
„A Fehérvár elleni meccsig egyáltalán nem is figyeltem, hogy már hosszú ideje nem kaptunk gólt – mondta a kapus. – Aztán a piros-kékek elleni mérkőzés előtt szóltak, hogy ha a bajnokesélyes csapat sem talál be a kapunkba, akkor már ötszáz perces lesz a jó sorozatunk. Nagy jelentőséget a továbbiakban sem tulajdonítok ennek az adatnak, talán majd akkor figyelek oda jobban, ha már csak húsz perc kell a rekorddöntéshez. És azért azt sem felejthetjük el, hogy a siker fele a védelemé, illetve az egész csapaté. Például a legutóbbi meccsen Petrók Viktor a gólvonalról fejelte ki a labdát, amikor én már verve voltam. Azért azt már észrevettem, hogy egyre komolyabban vesznek minket az ellenfelek. Eleinte még lekezelték az újoncot, de most már elismerik az eddigi eredményeinket.”

A Kaposvár a tavasszal mindössze két alkalommal kapott ki, így sokkal jobban szerepel, mint az ősszel. Az utóbbi négy mérkőzésen győzött a csapat, vagyis valami megváltozott a gárdánál, amelynek már biztosan nem lesznek kiesési gondjai.

„Jól védekezünk – foglalta öszsze a sikerek titkát Balajcza Szabolcs. – Azt is látni kell, hogy a sorozatunk kezdete előtt nem is igen volt szerencsénk. A Sopron és a Debrecen ellen is jól futballoztunk, nem érdemeltünk vereséget. Most viszont majdnem minden bejön. Persze a szerencsét sem adják ingyen, megdolgozunk azért, hogy a kapufáról befelé pattanjon a labda az ellenfél kapujánál. Az is fontos, hogy ez nem egy játékos sikere, mindenki sokat tesz azért, hogy jól szerepeljünk.”

A legutóbbi fordulóban 3–0-ra kapott ki Kaposváron a Fehérvár, így a zöld-fehérek alaposan beleszóltak a bajnoki címért folyó versenybe. A Rákóczin a továbbiakban is sok múlhat, hiszen utazik még Kaposvárra az MTK és az Újpest is. Utóbbi csapat látogatása azért különösen érdekes, mert a hírek szerint a lila-fehérek szívesen látnák a nyártól a keretükben Balajcza Szabolcsot.

„Minket nem érdekel, hogy ki lesz a bajnok – mondta a kapus. – Sajnos mi nem vagyunk harcban az első helyért, így mindegy, ki végez az élen. Az viszont nekünk is fontos, hogy a bajnokságot az első tízben fejezzük be, mert korábban ezt tűztük magunk elé célnak. Hogy mi a helyzet az Újpesttel? Én a Kaposvár kapusa vagyok, csak az foglalkoztat, hogy a csapatommal a lehetőségekhez képest jól szerepeljünk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik