A hajrában dőlt el

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2006.04.05. 02:34
Címkék
A svájciak után a kazahok következtek a magyar csapatnak, az esélyesebb ellenfél 5-3-ra nyert. A világbajnokság második napján a szakmabeliek és a szimpatizánsok egyaránt a nyitó fordulóban látottakat értékelték. Abban mindenki egyetértett, hogy a kazahok és a svájciak kiemelkednek a mezőnyből, valamint a szlovénok is meghatározó szerepet játszhatnak.
Németh Péter (balra) remekelt kedden, két gólt lôtt, és adott egy gólpasszt
Németh Péter (balra) remekelt kedden, két gólt lôtt, és adott egy gólpasszt
Németh Péter (balra) remekelt kedden, két gólt lôtt, és adott egy gólpasszt
Németh Péter (balra) remekelt kedden, két gólt lôtt, és adott egy gólpasszt
Németh Péter (balra) remekelt kedden, két gólt lôtt, és adott egy gólpasszt
Németh Péter (balra) remekelt kedden, két gólt lôtt, és adott egy gólpasszt

A magyarok a svájciaktól elszenvedett 5–2-es vereség után sem voltak letörve. ,,Kicsit tartottunk a svájciaktól, hiszen tudtuk, hogy remekül korcsolyáznak, technikásak és erőnlétük is kiváló – mondta Dusan Kapusta szövetségi edző. – Kétgólos hátrányból álltunk fel, húsz másodperc alatt egyenlítettünk, de sajnos a második szünet előtt újabb gólt kaptunk. Az utolsó harmadban is akadtak ígéretes lehetőségeink, és ki tudja, mi történik, ha kettő négynél értékesítjük a ziccerünket...”

Az edző elmondta, hogy az öltözőben nyomát sem látta a fiúkon az elkeseredésnek, és ez jó jel. A kazahok ellen zárt védekezést kért a ,,gyerekektől”, és persze azt, hogy sokkal többet lőjenek kapura, mint a svájciak ellen. Azt mindenki elismerte, hogy az orosz iskolát képviselő kazah válogatott mellett szólt a papírforma.
Általános a vélemény, hogy a magyar együttes számára valójában csütörtökön kezdődik a világbajnokság. Hokisaink a szerdai szünnapon videózással hangolnak a franciák elleni, sorsdöntőnek ígérkező csatára.

,,Miskolcon szó esett a kétezer-tizenegyes A-csoportos felnőtt-világbajnokságról is” – mondta Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorongszövetség főtitkára. A döntést május 19-én a rigai vb-n hozzák meg. Ismeretes, hogy Magyarország budapesti és székesfehérvári helyszínekkel pályázott a rendezés jogára. A pályázati bizottság elnöke Miskolcon is tiszteletét tette.

Kedden kifejezetten élvezetes meccseket láthatott a szépszámú publikum. A svájciak, csakúgy, mint a mieink ellen, a hajrában fordították a maguk javára a franciák elleni mérkőzést, 6–3-as sikerük nem tükrözi híven a jégen zajló heves küzdelmet. A szlovénok és az osztrákok keményebb, szorosabb csatát vívtak. Az 1–1-es első harmadot követően 4–0-s szakaszt produkált Szlovénia, mégis kínkeservesen, csupán 5–4-re nyert.

A magyar csapat Kazahsztán ellen hamar vezetést szerzett, ám a kazahok másfél perc alatt fordítottak. Egy kettő után 3-2-re ismét Magyarországnál lett az előny, ám Kazahsztán egy másodperccel a második harmad vége előtt kiegyenlített, majd az utolsó felvonásban váltotta valóra esélyeit.
A mieink remekül helytálltak, a játékuk több mint biztató volt.

Magyarország - Kazahsztán 3–5 (1–2, 2–1, 0–2)
Miskolc, Városi műjégpálya, 2000 néző
V: Konc (szlovák), Macuda (japán), Kicsa (ukrán)

MAGYARORSZÁG: Agárdy – Erdélyi (1), Pozsgai, Kiss Á., Galanisz, Vulmann, Pintér, Jobb (1), Nagy G. 1 (2), Hegyi, Kóger (1), Turcsik, Szirányi, Jonkl, Mestyán, Magosi, Illés, Maklári, Szűcs, Németh 2 (1), Marosi, Hetényi (kapus). Szövetségi edző: Dusan Kapusta

KAZAHSZTÁN: Szmolnyikov – Tumasov (1), Geraszimov, Kacsulin (1), Polomosnov 1, Rimarjov 2, Szavcsenko 1, Kicin, Gasznyikov 1, Ahmetov, Kocserin (2), Antropov, Paramzin, Korecskov, Dmitrijev, Fast Vorobjov, Gyemigyenko, Petrov, Ramazanov, Szubotyin, Klimenko (kapus). Szövetségi edző: Szergej Sztarigin
Kiállítások: 16, ill. 12 perc
Az állás
1. Kazahsztán2215– 74
2. Szlovénia2212– 64
3. Svájc2211– 54
4. Magyarország22 5–100
5. Ausztria22 8–150
6. Franciaország22 5–130
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik