„Öreg vagyok profinak”

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.03.12. 01:00
Címkék
PR-menedzserhez illő elegancia, udvariasság, profi nyilatkozat – ez Daniele Massaro, aki a héten újra Magyarországra látogatott. Az AC Milant képviselő egykori klasszis a klub pesti táborát népszerűsítette, és ha már itt járt, készségesen állt a Nemzeti Sport rendelkezésére. Még a magánéletéről is mesélt.
Daniele Massaro talán azon töpreng, melyik magyar gyerek férne be a Milanba
Daniele Massaro talán azon töpreng, melyik magyar gyerek férne be a Milanba
Farkas József
Daniele Massaro talán azon töpreng, melyik magyar gyerek férne be a Milanba
Daniele Massaro talán azon töpreng, melyik magyar gyerek férne be a Milanba
Daniele Massaro talán azon töpreng, melyik magyar gyerek férne be a Milanba
Farkas József
Daniele Massaro talán azon töpreng, melyik magyar gyerek férne be a Milanba
– Szerdán a Bajnokok Ligájában fölényes győzelemmel búcsúztatta el az AC Milan a német Bayern Münchent. Gondolom, tetszett a meccs.
– Jó színvonalú találkozó volt, de nem mondanám, hogy könynyen jutott tovább a Milan – pontosított Daniele Massaro. – A Bayern München kiváló csapat, a négy egyes veresége ellenére is, és volt olyan pillanata a találkozónak, amikor kérdésessé tehette volna a továbbjutást. A Milan azonban kézben tartotta a meccset, és végül megérdemelten győzött.

– Képesnek tartja volt csapatát arra, hogy elhódítsa a BL-serleget?
– Hogyne, ám erre a címre több együttes is jó eséllyel pályázik. De inkább nem jósolnék…

– A Serie A-ban viszont a Juventus tíz ponttal előzi meg a Milant. A scudetto már alighanem elúszott az önök számára. Egyetért?
– Egyáltalán nem. Ne felejtse: éppen vasárnap este játszik egymással a két csapat, és azon a meccsen bármi megtörténhet. A bajnokság különben sincs lefutva, bár elismerem: a Juventus nagyon jó helyzetbe hozta magát az eddigi fordulók során. A harcot feladni viszont sohasem szabad. Az AC Milan futballfilozófiája ennek határozottan ellentmond, de a klub szurkolói sem engedik meg, hogy Carlo Ancelotti csapata már most lemondjon a győzelemről.

Daniele Massaro

  • Az 1961. május 23-án született Daniele Massaro 14-szer volt válogatott
  • A Milan csatáraként két gólt lőtt a Barcelona elleni 1994-es BL-döntőn (4–0)
  • A 12 évvel ezelőtti vb-döntőt sem feledi: a brazilok ellen ő is kihagyta a büntetőt
– Közeledik a németországi világbajnokság, amelyre – mint szinte minden világversenyre – esélyesként utazhat el az olasz válogatott is. Mit remél a tornától?
– Kicsit aggódom, hogy a játékosok a megterhelő szezon után nem lesznek tökéletesen friss állapotban, ami talán a színvonal rovására mehet. Ezzel együtt az olasz emberek, a futballtársadalom bizakodó a világbajnokságot illetően. Az utóbbi időben ugyanis több jó eredményt ért el a válogatott a barátságos mérkőzéseken, és ha ebből indulok ki, akkor Olaszországot képesnek tartom a cím elnyerésére. De…

– … de ott vannak a brazilok. Ezt akarta mondani?
– Pontosan. Tudja, más klaszszisok mellett náluk szerepel a világ jelenlegi legjobbja, Ronaldinho, akinek a játéka egyszerűen lenyűgöző. Azt a közhelyes kiegészítést azért hozzátenném ehhez, hogy a brazilon kívül is van még néhány csapat, amely esélyese a tornának. Ám tényleg sok függ attól, hogy a topfutballisták, akik képesek eldönteni egy-egy mecscset, milyen formában érkeznek meg Németországba.

– Az előbb kiemelte Ronaldinhót, mint a világ legprímább futballistáját. De ki a legjobb olasz labdarúgó?
– Francesco Totti.

Milan-tábor Budapesten

Az idén második alkalommal rendezik meg Magyarországon az olasz AC Milan szervezésében a Pepsi Milan Junior Camp elnevezésű ifjúsági labdarúgótábort. Csakúgy, mint tavaly, ezúttal is a budapesti Láng-sporttelep ad majd otthont a kétszer négynapos kurzusnak (július 3–7. és július 10–14.), amelyen a részt vevő 6-16 éves fiúk és lányok a világhírű olasz klub utánpótlás-szakembereitől leshetik el a labdarúgás alapjait, fortélyait. A futballtábor kísérőrendezvényeként július 8–9-én Stefano D’Ottavio, az Olasz Labdarúgó-szövetség utánpótlásért felelős szakmai vezetője tart továbbképzést a magyar szakembereknek. Érdeklődni és beiratkozni a 345-1589-es, a 345-1588-as és a 345-1585-ös telefonszámon lehet.
– Aki éppen sérült. Mit gondol, ott lesz a világbajnokságon?
– Egész Olaszország ebben reménykedik. Akárcsak én.

– Hallott arról, hogy két olasz szakember is edzősködik Magyarországon?
– Hogyne. Tudok Aldo Dolcetti és Dario Bonetti szerepvállalásáról.

– Akkor nyilván azt is tudja, hogy mások mellett az ön korábbi válogatottbeli csapattársa, Giuseppe Signori is nálunk, az FC Sopronban játszik.
– Már hogyne tudnám, hiszen Beppe a barátom, és nem is olyan régen Olaszországban találkoztam vele. Akkor mesélte, hogy Magyarországon futballozik.

– Beszélt másról is?
– Mire kíváncsi?

– Például arra, hogy mi a véleménye az itteni életről, a magyar futballról?
– Sopront kifejezetten hangulatos városnak írta le, és azt állítja, hogy arrafelé jó életszínvonalon élnek az emberek. A magyar bajnokságot nem tartja túl erősnek. Beppe szerint csak két-három csapat emelkedik ki a mezőnyből.

– Ön is játszhatna Magyarországon…
– Nem, nem. Köszönöm, hogy ezt mondja, de én már visszavonultam. Öreg vagyok profinak.

– Félreért. Arra céloztam, hogy évekkel ezelőtt Magyarországon az a hír járta, hogy Daniele Massaro egy kis magyar klubhoz szerződik. A Pécset emlegették annak idején… Kérem, ne nevessen!
– Úgy látja, mosolyogtam? Nos ez nem csak pletyka volt. Azt nem állítom, persze, hogy volt reális alapja annak, hogy Magyarországra igazolok, de valóban felvetődött a lehetősége. Egy menedzser próbált rábeszélni, hogy milyen jó lenne, ha itt futballoznék, de inkább maradtam Milánóban.

– Érdekes történet… Mindenesetre örülök, hogy ezt tisztázta, mert annak idején ezt a híresztelést szinte senki sem vette komolyan. Amikor tavaly Budapesten járt, beszélt arról, hogy a barátnője magyar. Netán a házasságot is tervezik már?
– Ó, nem. Életemnek ezt a szakaszát lezártnak tekintem. Szakítottunk a lánnyal. Sajnos…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik