Az emberelőny lehet az újpestiek fegyvere

Amler Zoltán, Szűcs MiklósAmler Zoltán, Szűcs Miklós
Vágólapra másolva!
2006.03.10. 01:06
Címkék
Kulcsfontosságú meccs következik. A finálé második összecsapása sok kérdésre választ adhat, hiszen az Alba Volán-FeVita 4–0-s hazai sikere után sokan az összesítésben is 4–0-s fehérvári győzelmet jósolnak. Az újpestiek a Megyeri úton frappáns választ adhatnak – ha tudnak.
Budai Krisztián tudja, hogy Ladányi Balázsra külön figyelnie kell
Budai Krisztián tudja, hogy Ladányi Balázsra külön figyelnie kell
Meggyesi Bálint
Budai Krisztián tudja, hogy Ladányi Balázsra külön figyelnie kell
Budai Krisztián tudja, hogy Ladányi Balázsra külön figyelnie kell
Budai Krisztián tudja, hogy Ladányi Balázsra külön figyelnie kell
Meggyesi Bálint
Budai Krisztián tudja, hogy Ladányi Balázsra külön figyelnie kell

A fogadkozás óriási. „A régi Újpest lesz a jégen!” – állítják határozottan. Meglátjuk. Ami biztosnak tűnik: a döntő első mérkőzését kézsérülése miatt kihagyó Matej Marcinek visszatérhet társai közé, ezzel újra összeállnak az idényben megszokott sorok.

„Kényszerhelyzetben voltunk, még az is lehet, hogy nem a legjobb döntéseket hoztuk a játékosok ide-oda rakosgatásánál – vallotta be a lila-fehérek legendája, az edzői feladatokat Eduard Giblakkal közösen ellátó Ancsin János. – Most azonban minden visszaáll a régi kerékvágásba, ennek a jégen is látszódnia kell. Bejutottunk a döntőbe, ez rendben, teljesítettük a feladatot, ám az igazi sportember mindig többet akar. Márpedig Újpesten mindenki igazi sportember. Csalódottak lennénk, ha egyszer-kétszer nem sikerülne legyőznünk a Volánt. Ha pedig sikerül, miért ne lehetnénk bajnokok is?!”

Mivel nyerhetnek a fővárosiak? Gólokkal természetesen. A koronázóvárosban egyet sem sikerült lőniük, a támadójáték csődöt mondott. Annak ellenére, hogy az évadban az újpestiek termeltek a legjobban, emberelőnyben például egyértelműen a mezőny fölé nőttek. „Játékosaink rendkívül idegesek voltak, ahelyett, hogy fórban szép lassan bevitték volna a korongot az ellenfél harmadába, gyorsan próbáltak dűlőre jutni, belődözték ész nélkül, nem csoda, hogy a fehérvári védők könnyűszerrel oldották meg feladatukat – emlékezett vissza Ancsin János, aki szerint odahaza minden más lesz. – A Megyeri úton felszabadultak a srácok, sokat várok az emberelőnyös szituációktól, meccset is nyerhetünk velük.”

Sok függ Ladányi Balázstól, az UTE karmesterétől, aki öt a négy ellenében szinte mindig a jégen tartózkodik, voltaképpen az öszszes figura rá épül. Fehérvárott nem ment neki – vajon ezúttal mire lesz képes?

„Reméljük, nem többre, mint kedden Székesfehérvárott – fogalmazta meg a volánosok vágyait Budai Krisztián, az együttes kapusa. – Természetesen tudjuk, hogy az újpestiek általában jól használják ki az emberelőnyös szituációkat, ezért alaposan felkészültünk belőlük. Azzal is tisztában vagyunk, hogy Ladányi Balázs az ellenfél egyik kulcsembere, így rá külön is figyelünk.”

Székesfehérvárott egyébként egyelőre nem tulajdonítanak a szükségesnél nagyobb jelentőséget az első, rendkívül simán megnyert mérkőzésnek, mert bár sokan eldőltnek tekintik a bajnoki finálé sorsát, ők ezt csak a negyedik győztes meccs után hajlandók elkönyvelni.

„Talán még sokan emlékeznek, egy évvel ezelőtt a dunaújvárosiak az összesítésben három egyre vezettek, minket pedig már mindenki temetett, végül mégis sikerült fordítanunk – idézi fel a múltat Budai Krisztián, mintegy óvatosságra intve. – Nem szeretnénk hibázni, ezért pénteken is úgy megyünk fel a jégre, mintha korábban mi sem történt volna. Nyerni szeretnénk, és remélem, nyerni is fogunk.”

Ha a címvédő védekezése olyan hatékony lesz pénteken, mint kedden volt, akkor erre meg is van minden esélye a Volánnak, bár ehhez gyaníthatóan a lila-fehéreknek is lesz néhány szavuk. Arra a megjegyzésre pedig, hogy az újpestiek bizonyára nagy erőkkel támadnak, Budai Krisztián csak annyit mondott: „Én ott leszek!”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik