Gálaelőadás Parmában

M. T.M. T.
Vágólapra másolva!
2006.02.26. 02:12
Címkék
Szombat délután a Reggina–Livorno összecsapással kezdődött meg a Serie A 27. fordulója. Eseménytelen első félidőt követően a vendégcsapat a középpályás Stefano Morrone bombagóljával rögtön szünet után vezetést szerzett, amit a hazaiak a csapatkapitány Francesco Cozza fejesével bő negyedóra múlva egyenlítettek ki. Ezt követően mindkét együttesnek megvoltak a helyzetei a győzelem megszerzéséhez, de gól már nem született, így maradt az 1–1-es végeredmény.

Igazi gólesőt hozott viszont az esti Parma–Fiorentina mérkőzés, amelyen a hazaiak a 19. percben már 2–0-ra vezettek: előbb a brazil Fábio Simplício váltott gólra egy büntetőt, amely előtt a bolgár Valerij Bozsinov a 16-oson belül kezezett, majd a kapujából rosszul kifutó román Bogdan Lobont hibáját az ausztrál Mark Bresciano használta ki.

A lilák azonban nem estek kétségbe, és a félidő hajrájában kiegyenlítettek (Bozsinov előbb fejjel volt eredményes szabadrúgást követően, majd Luca Toni fejjel megcsúsztatott labdáját gurította a jobb alsóba), a második félidő elején pedig a vezetést is megszerezték: kavarodás végén Martin Jörgensen vette be a hazai kaput. A folytatásban Luis Antonio Jimenez – térddel – is betalált, és a Fiorentina az előzményekhez képest fölényes diadallal térhetett haza.

A-liga - 27. forduló, szombati mérkőzések
Reggina–Livorno 1–1 (Cozza 63., ill. Morrone 46.)
Parma–Fiorentina 2–4 (Fábio Simplício 3. – 11-esből, Bresciano 19., ill. Bozsinov 36. és 39., Jörgensen 48., Jimenez 68.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik