Sok futás, kőkemény küzdelem

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2006.02.15. 04:05
Címkék
„Erő már van, és bizony erre lehet építkezni. Előbb-utóbb a csapat is összeáll…” – Illovszky Rudolf, a Vasas legendás edzője mondta mindezt dideregve a budafoki műfüves pályáról befelé ballagva. Az ősz mester, aki egykoron négy bajnoki címig vezette a Vasast, elégedettnek tűnt, és nem csupán azért, mert a piros-kékek bravúros hajrával hozták döntetlenre a szlovák Banská Bystrica elleni előkészületi mérkőzést. Sokkal fontosabb volt ennél (mármint az eredménynél…), hogy az angyalföldiek kondícióban a besztercebányaiak fölé kerekedtek. A szlovák bajnokság hetedik helyezettje – néhány napja 2–1-re győzte le az MTK-t – ezúttal is vezetést szerzett, mi több, kétgólosat.
A frissen igazolt Adem Kapictól nem volt könny? elszedni a labdát
A frissen igazolt Adem Kapictól nem volt könny? elszedni a labdát
Czagány Balázs
A frissen igazolt Adem Kapictól nem volt könny? elszedni a labdát
A frissen igazolt Adem Kapictól nem volt könny? elszedni a labdát
A frissen igazolt Adem Kapictól nem volt könny? elszedni a labdát
Czagány Balázs
A frissen igazolt Adem Kapictól nem volt könny? elszedni a labdát
A szünet után az angyalföldi offenzíva kamatozott: előbb a rengeteget dolgozó és a támadásokat is rendre segítő Balogh Zsolt szépített, majd Majoros Árpád sokadik pontos beadása után Rósa Henrik bombázott a vendégkapuba.

A vendégeknél pályára lépett a korábban Újpesten is légióskodó Frantisek Kunzo, valamint két szlovák válogatott, Michael Pancik, továbbá Martin Jakubko. A Vasas a korábbi visszafogottabb produkciók után már megmutatott valamit abból, amit Pintér Attila a Fáy utcába lépése első pillanatában megkövetelt: sok-sok futást, megalkuvást nem ismerő küzdelmet.

Ez sem kevés…

VASAS-B. BYSTRICA (szlovák) 2–2 (0–2)
Budafok, 100 néző. V: Kömpf
VASAS: Németh G. – Molnár Z. (Salamon), Janjics (Balog Zs.), Hegedűs Gy. (Hegedűs N.), Tóth A. – Völgyi (Majoros), Zováth (Rósa H.), Kapic – Bárányos, Lázok – Waltner
G: Balog Zs., Rósa H., ill. Woznak, Jakubko

A meccs visszatérője

Adem Kapic a Banská Bystrica ellen mutatkozott be a Vasasban, és meglátszik rajta a kihagyás. Lesz mit pótolnia, de a szlovén válogatott utoléri majd a többieket, ezt már a Ferencvárosban is bebizonyította.

A meccs hibája

Mindkét csapat tizenegyest hibázott, s a drukkereket főleg Waltner Róbert elrontott büntetője bonsszantotta fel. Pedig a csatártól nagyon várják a gólokat, amelyekkel már jó ideje adós.

A meccs Tanulsága

A Banská Bystrica szlovák középcsapat, ám a játékosai rendkívül gyorsak, agresszívek. Ez a harcmodor nem fekszik a mieinknek, ám a Vasas felvette a harcot, lehajrázta a szlovákokat. Ez a követendő út.

ESBJERG fB (dán)-DVSC-AVE 2–0 (0–0)
Belek, 20 néző. V: Tolga
DVSC-AVE, 1. félidő: Csernyánszki – Mészáros, Éger, Komlósi, Szatmári – Böőr, Nikolov, Madar, Virágh A. – Ferenczi, Bogdanovics. 2. félidő: Tomic – Bernáth, Éger, Máté P., Halmosi – Dombi, Vukmir, Sándor, Dzsudzsák – Brnovics, Sidibe
G: Klarström, Vendelbo

SLOVAN BRATISLAVA (szlovák)-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 6–1 (3–1)
Belek, 20 néző. V: Yülimaz
KAPOSVÁR: Szűcs L. – Kovácsevics (Andruskó), Kozmér, Mező, Pintér – Szakály P. (Halmos), Máté P. (Szakály D.), Maróti, Kardos – Alves, Tereánszki-Tóth
A Kaposvár gólját Alves lőtte.

FC SALA (szlovák)-MTK BUDAPEST 1–0 (1–0)
Nitra, 200 néző. V: Mariscsák
MTK: Szatmári – Rodenbücher, Lambulics, Sütő, Pollák – Bonifert (Illés), Lipcsei (Zsidai), Zabos, Bori – Pál – Németh K. (Urbán)
G: Venczel (11-esből)

BŐCS KSC-JÁSZAPÁTI SE 1–1 (1–0)
Eger, 50 néző. V: Fehér Gy.
BŐCS: Matkó – Simon A. (Fodor P.), Rubint, Cséke, Molnár Zs. (Vass L.) – Turóczi (Lindák), Török, Szakszon, Fórián (Zsarnai) – Kulcsár T. (Ondó), Mogyoródi
JÁSZAPÁTI: Tajti – Vágó (Kaszás), Kiskapusi, Horváth R., Mosonyi (Ujfalusi) – Pázsi (George), Somodi, Horváth T., Fekete – Hegedűs, Horváth P.
G: Kulcsár T., ill. Vass L. (öngól)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik