Pont nélkül is veszélyesek

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2006.01.21. 02:37
Címkék
A legnehezebb BL-csoportban szereplő Dunaferr az orosz Togliatti legyőzése és a kétszeres BL-győztes, címvédő Slagelsétől Dániában elszenvedett vereség után a szerb Knjaz Milos otthonában, Arandjelovacon lép pályára. Vetélytársa újonc a BL-mezőnyben, és a selejtezőből a vágsellyei Duslo Salát búcsúztatva jutott a főtáblára.
A Dunaferr pénteken megérkezett a mérkőzés helyszínére, és edzést is tartott a csarnokban.
– A héten elsősorban a Knjaz Milos elleni mérkőzésre készültünk, amely után rendkívül nehéz bajnoki mérkőzés vár ránk Debrecenben, és majd jön a Slagelse – mondta Radulovics Bojana, az újvárosiak klasszisa, akiről Anja Andersen, a Slagelse edzője is felsőfokú jelzőkkel beszélt a legutóbbi BL-fordulót követően, amelyben 11 gólt lőtt a dán együttesnek.

– Az őszi mérkőzéseken, de még a Lada Togliatti ellen is visszafogottabban játszott. Tudja-e már, miért, és mi okozta a szakembereket is némiképp meglepő, fantasztikus formajavulását?
– Az emberek megszokták, hogy egy bizonyos színvonalon kézilabdázom, ezt várják el tőlem mindig, ahogy persze én is. Ám sajnos be kell látnunk, nem lehet mindig egyformán jól játszani. Az elmúlt időszakban rengeteget gondolkodtam én is, mi lehet a hiba. Próbáltam változtatni az étkezésemen, a napi életritmusomon, de semmi sem jött be.

– Lehet, hogy éppen az volt a baj?
– Túl sokat foglalkoztam magammal, görcsössé váltam. Igazából tehát nem tudom a változás okait, de nagyon örülök, hogy újra gólokkal segíthetem csapatot.

– Mivel tudja meglepni az ön ellen külön is készülő ellenfeleket?
– Edzőnk, Kiss Szilárd azt kéri, hogy felszabadultan játszunk, s igyekszik minél jobban levenni rólunk a mérkőzések lelki terhét. Ez engem is felszabadulttá tesz, s úgy tűnik, a BL-mérkőzéseken jobban megy nekünk, mint a bajnokságban.

– A Slagelse elleni mérkőzés után sokáig faggatták a dán újságírók.
– Nagyon jólesett az érdeklődésük, a dicséretük. Egyikük azt kívánta, még öt évig játsszam. Ezt azonban már nem tudom vállalni.

– Milyennek látja a Dunaferr esélyeit Arandjelovacon és a folytatásban?
– Csalóka a Knjaz Milos eddigi szereplése. Már kétszer kikapott, de nem szabad, hogy ez elaltasson bennünket. Tovább akarunk jutni a nyolc közé, és ehhez győznünk kell Szerbiában, ahova hazatérek, hiszen vajdasági vagyok. A folytatás? Közönségünk támogatásával kettőnél több góllal is képesek lehetünk megverni a Slagelsét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik