Úgy látszik, itt minden belefér

S. T.S. T.
Vágólapra másolva!
2006.01.17. 01:10
Címkék
A Slavija–DAC Interliga-mérkőzést eredetileg decemberben játszották volna, de akkor a junior-világbajnokság miatt a DAC és a Magyar Jégkorongszövetség kérésére elhalasztották az összecsapást. A meccs új időpontját kommunikációs zavar övezte: az újvárosiak szerint január 14. vagy 15. volt a dátum, a Ljubljana úgy emlékszik, hogy 14. A DAC okkal választotta 15-ét, hiszen egy nappal korábban bajnokija volt az UTE-val. A vasárnapi időpontot a szlovénok nem fogadták el, mondván, túl közel esik az Interliga negyeddöntőihez, s egyúttal jelezték: el sem utaznak Újvárosba. S nem is utaztak. Pedig a meccs jelentősen befolyásolta volna a végső sorrendet.

Elkönyvelik a meccset 5–0-val, vagyis jár a három pont a DAC-nak és megbüntetik a Slaviját? – ez volt a kérdés a történtek fényében. Utóbbira persze nem volt sok esély, ugyanis a sorozatnak a szlovénok a rendezői. Mindenesetre hétfő délután még nem lehetett tudni a szerdai negyeddöntők párosítását. Ha ugyanis a DAC javára könyvelik el a találkozó pontjait, DAC–Slavija, UTE–Alba Volán párharcokat láthatott volna a közönség.

Nos, sajátos döntés született. "Az egyik időpontot az egyik csapat vetette el, a másik pedig az ellenfelének nem felelt meg. Úgy döntöttünk, hogy töröljük a mérkőzést, vagyis egyik félnek sem jár pont. Így marad az eredeti, a pályán kiharcolt sorrend" – mondta Mika Palovsnik, az Interliga igazgatója.

A huzavona végeredménye: az Olimpija–Medvescak, Alba Volán–DAC, Slavija–UTE párharc után derül ki a három továbbjutó kiléte, míg az alapszakasz győztese, a címvédő Jesenice páholyból szemléli a történéseket. Szerdán és csütörtökön Székesfehérvárott, illetve Ljubljanában játszszák az első két mérkőzést, Dunaújvárosban, illetve a Megyeri úton vasárnap lépnek jégre a csapatok – persze ha szükség lesz három meccsre, hiszen a párharcok két nyert találkozóig tartanak.

Szavazás

Magyar csapat nyeri a 2005-06-s Interligát?

Írja be az itt látható számot!
---- P ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik