Előbb együtt, most már egymás ellen

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2005.11.26. 02:33
Címkék
Az FC Fehérvár szombaton fogadja a Győrt, és ezen a meccsen szembekerül egymással Kuttor Attila és Kenesei Krisztián  ők korábban csapattársak voltak, 1997-ben az MTK-nál még közösen ünnepelték a bajnoki címet, három év múlva pedig a kupagyőzelmet.
– Csökken vagy nő a motiváció azokban a játékosokban, akiknek a csapata egymás után zsebeli be a győzelmeket?
– Szerintem nő, és meg is mondom, miért – felelte Kuttor Attila, a Fehérvár 19-szeres válogatott védője. – A jelenlegi keretben ugyanis alig van olyan labdarúgó, aki pályafutása során a dobogóért, netán bajnoki címért harcolt volna. Ezek a futballisták nem szoktak hozzá a sikerekhez, és azt látom rajtuk, igenis győzni akarnak minden meccsen. Szóval nincs gond a motivációval.

– Ön sikeres labdarúgó, nyert már bajnokságot, Magyar Kupát, többször szerepelt a válogatottban is, és mégis ugyanolyan lelkes, mint amilyen korábban volt.
– Noha valóban nyertem már kupát, és az egyetlen ezüstérem mellett nyertem már egy aranyat is, de ennyivel nem szeretnék megelégedni. Amikor a szezon előtt a vezetők az első öt hely valamelyikét tűzték ki célul a csapatunk elé, kifakadtam, mondván, "menjetek a fenébe az ötödik helyetekkel, én érmes helyezést akarok!". Ha jól számoltam össze, eddigi karrierem során a legtöbbször ötödik lettem az éppen aktuális csapatommal. Ezt már nagyon unom… Persze, nem ez a titka a sikereinknek, hiszen mindenki arra törekszik, hogy minél jobb eredményt érjünk el.

Kuttor Attila
Kuttor Attila
Kuttor Attila
– Csertői Aurél a minap dühös lett, amikor arról kérdezték: miért kap ilyen kevés gólt a Fehérvár? Az edzője ugyanis nem akarta megmagyarázni a sikereket. Durcás lenne, ha én is erre lennék kíváncsi?
– Nem sértődnék meg, ugyanakkor teljesen egyetértek a vezetőedzőmmel. Nem értem, miért szükséges azt megmagyarázni, hogy mitől szerepelünk jól a bajnokságban, hogy mitől "csodacsapat" a Fehérvár. Azokat sem értem, akik kritizálnak, hogy túlságosan is defenzív a játékunk. Furcsa világ ez, és nem is szeretnék ezzel tovább foglalkozni.

– Az is furcsa, hogy jelenleg nincs egyetlen válogatottja sem a Fehérvárnak.
– Érdekes téma ez. Sajnálom, hogy a szövetségi kapitány nem tart érdemesnek senkit, hogy legalább kerettag legyen. Pedig vannak olyan játékosok itt is, akik megállnák a helyüket.

– Mit vár a Győr elleni meccstől? Ez már a kötelező győzelem kategóriája a Fehérvár számára?
– Semmiképpen.

– Nagyon gyenge az ETO…
– Nincs formában, de azért nem olyan rossz csapat. Merész tervekkel kezdte a bajnokságot, jól igazolt, és szerintem túlzás azt mondani, hogy rosszul szerepel. A Győr ott van az ötödik-hatodik helyen, amit sokan elfogadnának.

– Kivéve önt.
– Igen, kivéve engem. ---- J ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik