Nem szabad 0–0-ra bazírozni

M. T.M. T.
Vágólapra másolva!
2005.11.15. 00:45
Címkék
Az olasz U21-es válogatott a Fermo melletti Porto San Giorgióban készült fel a magyarok elleni nyolcaddöntő- visszavágóra. A csapatnak nincs új hiányzója (mint ismeretes, korábban sérülések miatt hárman is kidőltek a sorból), így Claudio Gentile szövetségi kapitány ugyanazokra számíthat, akik kiharcolták az Üllői úti döntetlent.

Az olaszok táborából egyébként ellentmondó hírek érkeznek arról, vajon meghagyja-e a tréner az alapfelállást, vagy kifundál valami újat a visszavágóra. Egyes vélemények szerint marad a 4–4–2-es felállás, és Gianpaolo Pazzini mellett ezúttal is Simone Pepe, a Palermo csatára lesz a másik ék, de hallani olyan hangokat is, hogy utóbbi helyét elfoglalja Graziano Pellé, a Lecce futballistája. Mások szerint elképzelhető, hogy a középpályára bekerül Riccardo Montolivo, a Fiorentina támadó szellemű játékosa, aki évek óta egy csapatban szerepel Gianpaolo Pazzinivel. Ez utóbbi változás a gárda szerkezeti átalakításával is járhat.
Az olasz szövetségi edző, Claudio Gentile a hétfői sajtótájékoztatóján óvott a túlzott optimizmustól.

"Nehogy bárki is azt higgye, hogy már továbbjutottunk! – mondta az olasz edző. – Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, a megszokottnál is jobban kell figyelnünk hátul, mert egy esetleges gól levegőbe röpítheti a terveinket. Ha viszont úgy játszunk, ahogy tudunk, és ahogy Magyarországon is futballoztunk, akkor nem lehet baj: minden csapatrész tette a dolgát, ahogy kell. Remélem, hogy a közönség is segít majd nekünk. Egy biztos: nem szabad a nulla nullára kalkulálnunk, nyerni akarunk."

Mint ismeretes, az olasz szövetség azt tervezi, hogy az utánpótlás-válogatott továbbjutása esetén megpályázza az U21-es Eb-döntő megrendezését.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik