Semmi elbizakodottság!

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2005.10.09. 02:21
Címkék
Gólfesztivált és kedvencei biztos továbbjutását remélheti az újvárosi közönség a női BL-selejtező vasárnapi visszavágójától. Azonban biztosra vehető: a volt Dunaferr-játékossal, Szrnka Hortenziával felálló Nürnberg szintén mindent megtesz a sikerért.

Az NSO ajánlja:

Eredmények a nemzetközi kupákból:

BAJNOKOK LIGÁJA

KEK

EHF-KUPA

Bajnokságok, kupák, vb, Eb, olimpia

Kézilabda-lexikon

Az NSO ajánlja:

Eredmények a nemzetközi kupákból:

BAJNOKOK LIGÁJA

KEK

EHF-KUPA

Bajnokságok, kupák, vb, Eb, olimpia

Kézilabda-lexikon
A magyar kézilabda erősségét jelzi, hogy a Bajnokok Ligájában a férfiak és a nők mezőnyében egyaránt két-két gárdánk szerepelhet. A hölgyek között a bajnok Győr kiemeltként várhatja a keddi csoportbeosztás sorsolását, a Dunaferrnek azonban még küzdenie kell a legjobb 16 közé kerülésért.
A Nürnberg elleni idegenbeli 25–20-as győzelmükkel mindenképpen óriási lépést tettek a piros-fehérek a főtábla felé. Tegyük hozzá, éppen idejében kapott lábra Kiss Szilárd edző együttese, amely igencsak szenvedett a bajnokság eddigi fordulóiban: vereség Győrben, nyögvenyelős győzelem a Debrecen ellen, félidőnyi szenvedés a Spartacus vendégjátéka alkalmával.

A nürnbergi siker kivívásából sokat vállalt magára Bulath Anita, aki a hét elején két napot pihent, mert combsérülést szenvedett Németországban. "Nagyon vártunk már egy ilyen mérkőzésre, amikor nekünk is kijön a lépés – fogalmazott az átlövő. – Védekezésben Kindllel közösen az irányítót és a beállóst kellett semlegesítenünk. Ez jól sikerült, hiszen a beállós csak egy gólt lőtt. A hatos falunk nem volt teljesen zárt, Borbás ék módjára kivette a játékból az ellenfél balátlövőjét. Támadásaink során Radulovics úgy ment, mint régen, lőtte a gólokat és osztogatta a labdákat. Ötgólos sikerünk ellenére nagyon kemény meccsre számítok. A nürnbergiek mindent egy lapra feltéve támadni fognak, hiszen nincs veszítenivalójuk."

A Dunaferr edzője, Kiss Szilárd szerint a Nürnberg – a hajdani újvárosi Szrnka Hortenzia együttese – lényegesen nagyobb játékerőt képvisel, mint amit az első találkozón mutatott.
"Ezért is óvok mindenkit az elbizakodottságtól – mondta a mester. – Kint sikerült őket taktikailag is meglepni, mert nem siettettük az akcióinkat, igyekeztünk kicsit kihúzni a támadásidőt. Többnyire lövéssel tudtuk befejezni akcióinkat, így megfékeztük a németek tempóját, s nem tudtak leindítani bennünket. A másik fontos tényező védekezésünk agresszivitása volt, ami kiváló kapusteljesítménnyel párosult. Támadásban lövőink végre kilenc-tíz méterről is eredményesnek bizonyultak."

Kiss Szilárd feltétlenül tudatosítani kívánja játékosaiban, hogy csakis az első mérkőzésen tapasztalt elszántsággal és precizitással ismételhető meg a siker. Valamennyien tudják, jelentős az előnyük, de nem értékelhetik le sem a visszavágót, sem az ellenfelet. Ezért is kérik a szurkolóikat, hogy töltsék meg zsúfolásig a Dunaferr-csarnokot (a bérletek érvényesek a BL-csatára), s álljanak a csapat mellé. A németek korántsem adták fel továbbjutási esélyeiket, mint ahogy hasonló helyzetben a Dunaferr sem tenne így. Elszántságukra jellemző, hogy – a kialakult gyakorlattól eltérően – már két nappal a mérkőzés előtt Dunaújvárosba érkeztek.

Gondot okoz Újvárosban Radulovics betegsége, igaz, ő már Nürnbergben is így nyújtott kiváló teljesítményt. A sérülést szenvedő Kindlre és Bulathra, valamint valószínűleg Baloghra is számíthat Kiss Szilárd. Az újvárosiak a két kupameccs között, hét közben szerették volna valamelyik bajnoki mérkőzésükett lejátszani, azonban az előrehozott találkozóhoz nem találtak partnert. Sportszerű, remek ellenfélnek bizonyult azonban a Hódmezővásárhely, amely szerdán két tesztmérkőzést vívott Ferlingékkel, így segítve felkészülésüket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik