Nagyon nagyok nélkül

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2005.09.28. 04:10
Címkék
A Vadkakasok keddi, kora délutáni sajtótájékoztatóján Takács László elnök még azt mondta, hogy Szendrei József visszatér Debrecenbe, ha e hét végéig nem talál külföldi csapatot magának. Nos, talált: az erőcsatár a svájci Fribourghoz igazolt. A pályán magát vele azonos poszton otthon érző Lóránt Péter jelenleg a belga Antwerpennél van próbajátékon, és ő is kilátásba helyezte, hogy elfogadja a hajdúságiak újabb ajánlatát, de csak akkor, ha novemberig nem kap külhoni szerződést.

Mindeközben a bajnoki címre aspiráló gárda szerb szakvezetője, Rajko Toroman leszögezte: még egy középjátékosra mindenképpen szüksége van, ezért meghívták próbajátékra a 210 centis szlovén Smiljan Pavicot, az Olimpija Ljubljana európai ligákban edződött játékosát. Vele együtt már hat idegenlégiósuk lenne a debrecenieknek, ezért nagyon bíznak abban, hogy Szejo Bukva néhány hónapon belül megkapja a magyar állampolgárságot.

A Vadkakasok csapata a hét végén a szolnoki felkészülési tornán vesz részt, majd október hetedikétől megrendezik Debrecenben a hagyományos PannonPipe-kupát, amelyre a bosnyák Igokeát, a cseh Mlekarna Kunint, valamint az osztrák BK Klosterneuburgot hívták meg. A rendezvény teljes bevételét - a főszponzor által megtoldott öszszeggel - a székelyföldi árvíz károsultjainak megsegítésére ajánlják fel. A napi belépő ára 500 forint lesz, de a diákok és a nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg az összecsapásokat, viszont ők is vásárolhatnak három napra szóló bérletet 2500 forintért, ezzel nem csupán a határainkon túl élő magyarokat támogathatják, hanem részt vehetnek egy sorsoláson is, amelyen erdélyi utat lehet nyerni.

Még egy fontos hír: Takács László elmondta, írásban is előterjesztik a ligánál korábbi felvetésüket, hogy a hazai bajnokikon - az európai gyakorlatnak megfelelően - 12 játékost lehessen nevezni egy-egy mérkőzésre. Javasolják, hogy a plusz két ember csak 25. életévét be nem töltő honi kosaras lehessen, ami szerintük a magyar kosárlabda érdekeit szolgálná, és jó hatással lenne az utánpótlás fejlődésére is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik