Klasszisok, ha potyáznak

CSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZSCSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2005.09.23. 05:45
Címkék
Továbbra is nagy a felfordulás az élvonalban, a rengeteg döntetlen és az előző fordulóban nyertes gárdák botlásai miatt kiegyenlített a mezőny. A címvédő Barcelona továbbra sem találja a ritmust, a BL-induló Villarreal szégyenszemre utolsó, a tabellát pedig a másodosztályból frissen feljutó Celta Vigo vezeti.
Canizaresnek (jobbra) Ronaldinho elôl még sikerült elhalásznia
Canizaresnek (jobbra) Ronaldinho elôl még sikerült elhalásznia
Canizaresnek (jobbra) Ronaldinho elôl még sikerült elhalásznia
Canizaresnek (jobbra) Ronaldinho elôl még sikerült elhalásznia
Canizaresnek (jobbra) Ronaldinho elôl még sikerült elhalásznia
Canizaresnek (jobbra) Ronaldinho elôl még sikerült elhalásznia

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Elképzelhető, hogy Frank Rijkaard kicsit összezavarodott az utóbbi időben, a Barcelona edzője ugyanis a győztes csapaton ne változtass” alapelvet átértelmezte, és a legutóbb az Atlético Madrid otthonában vesztes tizenegyét küldte pályára a Valencia ellen. Nem szükségszerű, hogy egy gárda ilyen esetben újfent pocsék teljesítményt nyújtson, a Barcának mégis sikerült, és csak azért nem kapott ki vendégétől, mert Canizares, a Valencia kapusa a hajrában Decót megajándékozta egy góllal - a hálóőr egy ártalmatlan beadást követően a portugál elé ejtette a labdát, aki nem hibázott, és beállította a 2-2-es végeredményt. Persze, nem szabad igazságtalannak lenni, mert a túloldalon Victor Valdés még nagyobbat hibázott, amikor röviddel a vendégek egyenlítő találata után egy hazagurítást követően olyan szerencsétlenül próbálta visszarúgni a labdát a mezőnybe, hogy éppen a felé szaladó David Villát találta telibe, mire a labda a Barcelona kapujába hullott.

Nem örülök a döntetlennek, de sokkal rosszabb lett volna kikapni. Nem ez a legmegfelelőbb pillanat a csapat kritizálására - értékelt Rijkaard. - Szerencsénkre a bajnokság eddig hemzseg a meglepetésektől.” A közönség egy része által kifütyült Valdés pedig csak annyit mondott: Érthető, ha a szurkolóknak nem tetszett, amit láttak.”

Ha a Camp Nouban nem volt jó a légkör, akkor a Villarrealnak otthont adó Madrigal-stadionban szinte lincshangulat uralkodott, miután a csapat kikapott a Celta Vigótól. A szurkolók elkeseredettsége érthető, hiszen a színe alapján sárga tengeralattjárónak” becézett gárda mindössze két pontot kapart össze az eddigi négy fordulóban, ami a harmatosnál is gyengébb produkció…

Szégyellem magam, amikor a tabellára pillantok, és az utolsó helyen látom a Villarrealt. Szerintem annak, aki hasonló helyzetben nem így érez, mással kellene foglalkoznia” - gyakorolt önkritikát Juan Román Riquelme, a csapat irányítója.

A Villarrealt két vállra fektető Celtánál érthetően teljesen más a hangulat, elvégre Fernando Vázquez legénysége visszaállt az első helyre. Nagyon bologok vagyunk az újabb győzelmünk és a helyezésünk miatt. Jól futballozunk, főleg az idegenbeli fellépéseken fut a szekér, most már csak hazai pályán kellene javulnunk” - összegzett a galíciaiak szakvezetője, aki néhány napja még felettébb bosszús volt a Balaídosban a Santandertől elszenvedett vereséget követően.

Távirati stílusban a többi mérkőzésről
• San Sebastiánban hatalmas meccset láthattak a szurkolók, a Real Sociedad 2-0-s hátrányból nyerte meg a mérkőzést vendége, az Atlético Madrid ellen, amelynek edzője, Carlos Bianchi, saját bevallása szerint, először veszített ekkora fór után.
• Feltehetően sokat vitáznak még a Depor-Betis mérkőzés (1-1) kapcsán, miután a játékvezető az első negyedórában két gólt les miatt érvénytelenített, az első félidő végén pedig befújt egy ajándék tizenegyest a hazaiaknak.
• Megszerezte első győzelmét a Zaragoza, amely több gólt vágott az Osasunának, amennyit a pamplonaiak az előző három fordulóban összesen kaptak.
• Kikapott a néhány napja a Real Madridot vitatható bírói döntéssel legyőző Espanyol a Santandertől, Miguel Angel Lotina edző szerint azért, mert embereit megzavarta a királyi gárda óvási fenyegetése.

Primera División - 4. forduló
Barcelona-Valencia 2-2 (Giuly 45., Deco 81., ill. Villa 53., 54. - az elsőt 11-esből)
Villarreal-Celta Vigo 1-2 (Riquelme 81., ill. Fernando Baiano 27., 46.)
Real Sociead-Atlético Madrid 3-2 (Kovacsevics 56., 91., Nihat 79., ill. Fernando Torres 10., Kezsman 19.)
Deportivo-Betis 1-1 (Tristán 45. - 11-esből, ill. Ricardo Oliveira 29.)
Zaragoza-Osasuna 3-1 (D. Milito 52., Sergio García 82., Sávio 83., ill. Deporte 90.)
Santander-Espanyol 1-0 (Antonito 70.)
Sevilla-Cádiz 0-0
Getafe-Mallorca 1-1 (Guiza 7., ill. Fernando Navarro 88.)
Málaga-Alavés 0-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik