Bitter Sándor csapata hatodik!

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.08.14. 23:46
Címkék
Nem először adunk hírt magyar motorsportsikerekről ebben az évben: a gyorsasági vb-n vitézkedő, végső győzelemre is esélyes Talmácsi Gábor, a motokrossz-vb királykategóriájában, az MX1-ben betegsége előtt rendre pontszerző Németh Kornél után két hazai endurance-os ért el szép eredményt a nagyvilágban.
Bitter a legjobb versenyén van túl
Bitter a legjobb versenyén van túl
Bitter a legjobb versenyén van túl
Bitter a legjobb versenyén van túl
Bitter a legjobb versenyén van túl
Bitter a legjobb versenyén van túl
Bitter Sándor - minden idők legjobb magyar szakági eredményét elérve - a hatodik, Rosivall Ágoston pedig - pályafutása első vb-pontjait megszerezve - a 16. helyen zárt a hét végi oscherslebeni 24 óráson, a hosszú távú világbajnokság negyedik futamán.

"Még most sem hiszen el, hogy hatodik lettem. Ez volt életem eddigi legjobb versenye. A csapatom kiválóan dolgozott, és a motorom is jól bírta a gyűrődést. Ez az eredmény kárpótolt az idei kudarcokért!" - örvendezett Bitter. Mint korábban megírtuk, a Suzuki Austria pilótájának felkészülése nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, a verseny előtt belázasodott, ráadásul némi nézeteltérése támadt csapata vezetőivel a rajt előtt. De utóbb minden megoldódott, Bitti meg repesztett, mint a szélvész.

Ezúttal is ő volt csapata legjobbja - szárazon és esőben is. Összesen hétszer ült nyeregben az egynapos viadal során, előbb szárazon a 11. helyről a 9. pozícióba hozta fel csapatát, majd a 18. óra után folyamatosan a hatodik helyen húzta a gázt.

Oscherslebeni 24 órás, az endurance-vb 4. futama
Az élcsoport: 1. Philippe, Kitagava, Lagrive (francia, japán, francia, Suzuki) 855 kör (átlag: 130.573 km/óra), 2. Kellenberger, Morillon, Stamm (svájci, francia, svájci, Kawasaki) 832, 3. Hutchins, Mizera, Baker (brit, német, brit, Kawasaki) 825, …6. Bitter Sándor, Klein, Marjan (magyar, német, szlovén, Suzuki) 805, …18. Rosivall Ágoston, Bormann, Schmassmann (magyar, német, svájci) 759
A pontverseny élcsoportja: 1. Philippe, Kitagava, Lagrive 109 pont - már világbajnokok, 2. Kellenberger, Morillon, Stamm 64, 3. Hutchins, Mizera, Baker 48, …13. Bitter, Klein, Marjan 15, …31. Rosivall, Bormann, Schmassmann 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik