Spanyol kézen a Parma

M. T.M. T.
Vágólapra másolva!
2005.08.13. 00:52
Címkék
Meglepő hír jelent meg tegnap kora délután a Parma honlapján: "A Parma bejelenti, hogy elfogadta a Lorenzo Sanz egykori Real Madrid-elnök által irányított spanyol Inversiones Renfisa S.L.-nek a Parma FC részvényeinek száz százalékára tett visszautasíthatatlan ajánlatát. A vételi összeg átutalására és a tulajdonjog átruházására szeptember huszadikáig sor kerül."
Mint ismeretes, a Parma annak idején nyakig benne ült a Parmalat-botrányban, a klub és a tejipari óriás ugyanis egyaránt a Tanzi család tulajdonában volt. Aztán sikerült a klubot leválasztani a holdingról, de az önállóvá váló egyesület a hitelező bankok felügyelete alá került, amelyek évek óta árulták.Néhány hete már úgy tűnt, hogy sikerül megegyezni egy svájci céggel, ám az az üzlet végül kútba esett, most azonban végre elkelt az együttes. (Sanz cége igen ügyesen tárgyalt, még a roppant éber olasz sajtót is meglepte az adásvétel híre. A vételi összeget egyelőre nem hozták nyilvánosságra, becslések szerint néhány tízmillió euróról lehet szó.)Szintén elkelt Zeljko Kalac, a Perugia ausztrál kapusa, aki 2008. június 30-ig a Milan játékosa lesz.Végül egy friss hír a szövetségből: eldőlt, hogy augusztus 16-án, kedden 18.30-kor sorsolják a Serie A és a Serie B 2005-2006-os idényének a menetrendjét.Felkészülési mérkőzés, Lugano
Lugano (svájci)-Milan (olasz) 0-7 (Kaká 21., Jankulovski 34., Sevcsenko 53., Serginho 57., Vieri 70. és 89., Rui Costa 82.)

Az NSO ajánlja:

A bajnokság állása, eredmények: A Serie A tabellája, fordulóról fordulóra 2004-05

FociGuru - Állítsd össze és vezesd sikerre saját sztárcsapataidat!

A Serie A csapatai 2004-2005

Átigazolási körkép a Serie A-ból

Az olasz labdarúgó-bajnokság győztesei, 1898-

Minden, amit a bajnokságról tudni kell 2004-05

Szurkolói szoftverek

Futball-lexikon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik