Jobban nem is végződhetne

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.05.20. 22:57
Címkék
Pompás forgatókönyv, hogy éppen az Arsenal és a Manchester United jutott be a 2004-2005-ös FA-kupa döntőjébe. Avagy mondhatjuk, az előzmények alapján szinte biztos volt, hogy a bajnokságban, a Ligakupában, majd a Bajnokok Ligájában rendre csalódó két csapat két kézzel fog kapaszkodni az utolsó szalmaszálba. Ez jelen esetben a híres kupa, de a helyzet sajátosságai miatt egyik társulatnak erről is le kell mondania. Nem lennénk a vesztesek helyében.
Egyúttal Rob Styles sporttárs pozícióját sem irigyeljük, mivel olyan párosítás mérkőzését kell levezényelnie ma, amely a közelmúltban több ízben adott már feladatot a szövetség fegyelmi ügyekkel foglalkozó munkatársainak. Az Arsenal játékosai alaposan ki lehetnek már éhezve a revánsra: a Premiershipben ősszel 2-0-ra, tavasszal 4-2-re kaptak ki a Manchestertől. Utóbbi meccsen már az öltözőfolyosón elkezdődött az egymásra vicsorgás, természetesen a két jómadár, Patrick Vieira és Roy Keane főszereplésével (a középpályások ebben az évadban is házi csúcstartók a sárgalap-gyűjtögetésben, kilenc, illetve tizenegy figyelmeztetéssel).

De fátylat a múltra, most is van miről beszélni. Keane például megelőlegezte, hogy "heves csata" várható a pálya minden szegletében, mire Vieira azzal replikázott, ő kész mindenre az ír riválissal szemben. Nem kevésbé elszánt Rio Ferdinand, akinek személyes vetélytársáról nem tudunk, de szerfölött zavarja, hogy az MU tavalyi FA-kupa-diadaláról a doppingvétsége miatti eltiltása következtében lemaradt. "Ha van valami, amit nagyon meg akarok nyerni, akkor ez a finálé az.

Ha a Manchester United egy évadban nem szerez egyetlen trófeát sem, az kudarc. Nincs persze garancia a folytonos diadalokra, de a keret tagjait elnézve nem engedhetjük meg magunknak a sikertelenséget" - magyarázta Ferdinand.

Szinte bizonyos, hogy az egykori leedsi védőnek az Arsenal legnagyobb fegyverével, a sérült Thierry Henryval nem kell szembenéznie. Sir Alex Ferguson, a manchesteri szakvezető megjegyezte, ő ezt nem hiszi el, úgy készül, hogy a francia csatár is ott lesz a pályán. "Aztán ha mégsem, felteszem a kezem és azt mondom magamnak: »ejnye, Alex, ne légy ilyen bizalmatlan«" - tette hozzá a jó kedélyű skót, aki elárulta, még három évig szeretne a "vörös ördögök" kispadján ülni. Ugyancsak kétséges egy másik londoni kulcsember, Fredrik Ljungberg szereplése, őt talán Cesc Fabregas pótolhatja, ha szükség lesz rá.

Megkerülhetetlen téma természetesen, miféle demonstráció várható az MU felvásárlását ellenzőktől. Egyelőre úgy tűnik, a vérmesebb tiltakozókat a szurkolói szervezetek igyekeznek eltántorítani a megszellőztetett őrültségektől, az viszont nem elképzelhetetlen, hogy a lelátó egyik fele feketében fog feszíteni. (Ez annál is könnyebben megoldható, mivel a Manchester egyik idegenbeli meze ilyen színű. Magára valamit is adó drukkernek nyilván van belőle.) A helyi rendőrség nem készül különleges erőkkel, Ferguson mester viszont összetartásra szólította fel a csapatáért szorítókat, vélhetően attól való félelmében, hogy az esetleges akciók elterelhetik a játékosok figyelmét.

FA-kupa-döntő
ARSENAL-MANCHESTER UNITED
Cardiff, 16 óra (tv: Sport1)
V: Styles
A várható kezdőcsapatok:
ARSENAL: Lehmann - Lauren, Campbell (Senderos), Toure, Ash. Cole - Edu, Vieira, Fabregas, Pires - Reyes, Bergkamp
MANCHESTER UNITED: Carroll - G. Neville, Ferdinand, Brown, Silvestre - Ronaldo, Roy Keane, Scholes, Giggs - Van Nistelrooy, Rooney
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik