Négy góllal is csak a padon

GYENGE BALÁZS, MISUR TAMÁSGYENGE BALÁZS, MISUR TAMÁS
Vágólapra másolva!
2005.05.05. 00:45
Címkék
Ma estére kiderül, mi a jobb: 6-4-es győzelemmel készülni az UEFA- kupa elődöntőjének visszavágójára, vagy pihenéssel? Az egyik utat a Parma követte, amely tízgólos meccsel, gólzsákja, Alberto Gilardino mesternégyesével (!) verte meg a Livornót a hét végi fordulóban, a másikat a CSZKA Moszkva, amely az orosz szövetséggel későbbi időpontra helyeztette át a Sinnyik Jaroszlavl elleni összecsapását.
Gilardino a padon fog kezdeni
Gilardino a padon fog kezdeni
Gilardino a padon fog kezdeni
Gilardino a padon fog kezdeni
Gilardino a padon fog kezdeni
Gilardino a padon fog kezdeni
Mint ismeretes, az olasz és az orosz együttes egy hete meglehetősen unalmas mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott egymással. A CSZKA számára biztató előjel, hogy hazai pályán ebben az idényben minden UEFA-kupa-találkozóját megnyerte, sőt még gólt sem kapott. A Parma bizonyos értelemben hasonlóan hatékony, hiszen a csoportmeccseket követő egyenes kieséses szakaszban két győzelemmel és öt döntetlennel, csupán négy rúgott és egyetlen kapott góllal masírozott el a lisszaboni finálé kapujáig.

A döntőbe kerülésben töretlenül bízó CSZKA egyértelműen a legerősebb összeállításában lép majd pályára, míg a Parma alighanem ismét a B-csapatával rajtol, ám az első meccshez képest azzal a különbséggel, hogy ezúttal ott ülnek majd a kispadon bevetésre készen az ászok, azaz Morfeo és Gilardino bármikor beállhat. "Nem tagadom, hogy számunkra a bennmaradás fontosabb, de a finálé túlságosan közel van ahhoz, hogy ne tegyünk meg érte mindent" - szólt a parmaiak mesterének, Pietro Carmignaninak kétértelmű nyilatkozata.

Hatalmas csatára van kilátás az Alkmaarderhout-stadionban is, ahol az európai porondon ebben a szezonban veretlen AZ-nak egyetlen gól is elegendő lenne a döntőbe jutáshoz a Sporting ellen. A portugálokat ugyanakkor különleges motiváció fűti majd holland földön, hiszen a finálét a saját stadionjukban játszhatnák.

José Peseiro, a Sporting edzője semmit sem bízott a véletlenre, ezért az Amszterdamtól alig 30 kilométerre fekvő kisvárosba elvitte magával a teljes keretet - leszámítva persze a sérülteket. Az egyik legnagyobb érvágást a combizomhúzódással bajlódó Mauricio Pinilla kiesése jelenti, elvégre a fiatal chilei csatár jegyezte a Sporting legutóbbi négy gólját. "Meg kell várnunk a következő két napot, és csak azt követően tudjuk pontosan megmondani, mennyire súlyos a sérülése. Az AZ ellen viszont biztosan nem játszhat" - osztotta meg a Sporting-drukkerekre nézve szomorú hírt Gomes Pereira, a zöld-fehérek orvosa. A sérültek listáján egyébként Rogério, Carlos Martins és Enakarhire is szerepel.

Az alkmaari oldalon is akadnak majd meghatározó hiányzók, elsősorban a holland válogatott Jan Kromkampot lesz nehéz pótolni a védelemben. Hiányzik majd az egyaránt térdsérüléssel bajlódó Joris Mathijsen és Martin Meerdink, de az eltiltott Olaf Lindenbergh és Michael Buskermolen is érzékeny veszteség a középpályán. "A Sporting továbbra is esélyesebb, viszont nekünk elég egyetlen gól. Márpedig a csapatban ennyi benne van, sőt a duplája is" - vélekedik Robin Nelisse, az AZ csatára.

CSZKA MOSZKVA (orosz)-PARMA (olasz)
Moszkva, 18.45 (tv: Sport1 - élő). V: Hamer (luxemburgi)

AZ (holland)-SPORTING (portugál)
Alkmaar, 21 (tv: Eurosport - élő). V: Larsen (dán)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik