A River átvette a vezetést

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.04.25. 23:17
Címkék
Az elmúlt hét sem telt el botrányok nélkül, a Sao Paulo- Quilmes Libertadores-kupa-meccset a jó példa erre. A bajnokságban a River Plate átvette a vezetést a Rosariótól, miután lelépte az Almagrot.
Marcelo Gallardo duplázott
Marcelo Gallardo duplázott
Marcelo Gallardo duplázott
Marcelo Gallardo duplázott
Marcelo Gallardo duplázott
Marcelo Gallardo duplázott
Az elmúlt hét sem telt el botrányok nélkül, újabb fejlemények láttak napvilágot a Sao Paulo- Quilmes Libertadores-kupa-meccsel kapcsolatban. Több brazil tanú azt állítja, hogy az argentin Desábato egyáltalán nem négerezte le a Sao Paulo csatárát, Grafitét. Sőt többen azt is mondják, hogy Desábato letartóztatása mögött a brazil klub vezetőinek argentinellenessége húzódik meg. Az ügyben megszólalt Pelé is, aki szerint helytelen volt a Quilmes védőjének őrizetbe vétele. A Fekete Gyöngyszem szerint küzdeni kell a rasszizmus ellen, de a pályán történt eseményeket nem a rendőrség bevonásával kell megoldani, főleg azért nem, mert így nőhet a brazil-argentin ellentét.
A bajnokságban a legfontosabb változás, hogy a River Plate átvette a vezetést a Rosariótól. A River fantasztikus formában van, egyszerűen átgázolt az Almagrón. A siker kulcsa a csillagok jó szereplése, hiszen Gallardo, Farías és Domínguez egyéni akcióival eldöntötte a meccset.
A Racingban viszont csak szenvednek a legnagyobb nevek, így nem meglepő, hogy az Academia hat év után kikapott a Vélez vendégeként. Lisandro López büntetőt hibázott, Simeone pedig nem tudott olyan vezér lenni, mint a Riverben Gallardo. Az Estudiantesnek viszont nincs ilyen gondja: a Tank, azaz Mariano Pavone vasárnap is folytatta a gólgyártást - a csatár a negyedik bajnokiján lőtt két gólt, ezzel fölényesen vezeti a góllövőlistát -, segítségével a "tanulók" 53 év után ismét legyőzték idegenben a sörgyáriakat.

Egy ilyen tank a Bocánál is elkelne, mert a "genovaiaknak" jelenleg nincs vezéregyéniségük. Az elmúlt három hétben még úgy tűnt, összeállt a Boca, de a Colón ellen bebizonyosodott, hogy az igazi nagycsapat kialakulására még várni kell. Igaz, ebben az is szerepet játszhat, hogy több játékos ellenséges viszonyban van az edzővel, valamint az elnökkel.
Az Independiente feltámadt, a Rosario mélypontra került - röviden így lehetne összefoglalni a két csapat találkozóját. Miután Menotti egy hete lemondott, az Independiente elnöksége az egyik segédedzőjét, Santorót ültette a kispadra. Az új, ideiglenes tréner egyből csodát tett: a 14. helyezett biztosan győzte le a Rosariót, amelynek négy forduló után kellett elbúcsúznia az első helytől. Jelen állás szerint nagyon nehéz lesz visszaszereznie, a River, az Estudiantes és a Vélez ugyanis megállíthatatlannak tűnik.

Clausura (Zárás)
10. forduló: San Lorenzo-Argentinos Juniors 0-2 (Pisculichi 36., Marini 87.), Quilmes-Estudiantes La Plata 1-4 (Osorio 67., ill. Chatruc 22., Pavone 48., 56., Krupoviesa 75. - 11-esből), Vélez Sársfield-Racing Club 2-1 (Castromán 29. - 11-esből, Gracián 88., ill. Pinola 52. - 11-esből), Newell’s Old Boys-Arsenal 0-0, Lanús-Instituto 4-3 (Gioda 47., Román Díaz 50., Rodrigo Díaz 60. - 11-esből, Ribunetto 79. - 11-esből, ill. Arrieta 53., Barone 75., Lujambio 87.), Olimpo-Banfield 2-0 (Galván 68., Delorte 87.), Gimnasia La Plata-Huracán 2-0 (Enría 25., 59.), Independiente-Rosario Central 2-0 (Eluchans 43., Frutos 83.), Boca Juniors-Colón 1-1 (Guglielminpietro 27., ill. Vargas 75.), Almagro-River Plate 2-5 (Nieto 19., Rios 72., ill. M. Gallardo 1., 37., Domínguez 45., Farías 51., O. Gallardo 78. - öngól)
Az élcsoport: 1. River Plate 22 pont, 2. Estudiantes 21 (19-10), 3. Vélez 21 (16-8), 4. Rosario 20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik