Todt: A Dakar mindennél veszélyesebb!

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.01.12. 23:30
Címkék
Fabrizio Meoni tragikus halála mindenkit megdöbbentett. Szülővárosában, a toszkánai Castiglion Fiorentinóban a kétszeres Dakar-győztes háza szinte pillanatok alatt zarándokhellyé vált, rengetegen szerették volna részvétüket nyilvánítani a gyászoló feleségnek, Elena asszonynak. A város máris gyásznappá nyilvánította a motoros temetésének napját.
Meoni előtt nemcsak a rajongók és a motorosok hajtottak fejet, hanem a Ferrari Formula-1-es csapatának vezetője, Jean Todt is, aki a 80-as években sportigazgatóként négyszer segítette győzelemhez a Peugeot-ot a Dakaron. "Nagyon régről ismertem Meonit, megmagyarázhatatlan halála lesújtott, és sajnos igazolta a Dakar-raliról több ízben is hangoztatott véleményemet. Ez a verseny minden szempontból a világ legnehezebb és legveszélyesebb megméretése. Már az is csoda, ha valaki sértetlenül célba ér, különösen, ha motoros. A sivatagban bármikor bekövetkezhet a baj, és ami a legszomorúbb, a legtöbb balesetnél mindenki tehetetlen."
Meoni érthetetlen és felfoghatatlan halála természetesen a KTM-et viselte meg a legjobban, amely nagyon sokat köszönhetett versenyzőjének. Az osztrák gyár hivatalos közleményében kilátásba helyezte, hogy a jövőben nem vesz részt gyári alakulattal a Dakaron, illetve tereprali-viadalokon. "Néhány hónap leforgása alatt a KTM elvesztette a francia Richard Sainct-et és az olasz Fabrizio Meonit, kettőt a legjobb pilótái közül. Ezután el kell gondolkodnunk azon, a jövőben hogyan vehetünk részt a terepralizásban."

Jean Todtot is lesújtotta Meoni halála
Jean Todtot is lesújtotta Meoni halála
Jean Todtot is lesújtotta Meoni halála
A világ természetesen a Dakar idei másik áldozatát, a spanyol José Manuel Pérezt is gyászolja, akit kedden már el is temettek otthonában, Elchében. A gyászszertartáson 1500-an vettek részt, köztük a spanyol motorkerékpáros-szövetség elnöke és Valencia tartomány sportminisztere. A motoros családja nem nyugodott bele Pérez halálába, és kész nyomozást kezdeményezni az ügyben. "Sok ellentmondásos tény került napvilágra. Nem tudjuk, miért kellett ilyen gyorsan hazahozni a súlyos bukása után, és ha a műtétei után tényleg stabilizálódott az állapota, és engedélyezték a szállítását, akkor hogyan halhatott meg alig fél órán belül az alicantei kórházban?"- adott hangot kételyeinek Ricardo Pérez, az elhunyt unokatestvére, aki a család szóvivője.

Szavazás

Ki nyeri az autósok versenyét a 2005-ös Dakaron?


Szavazás

Melyik lesz a legjobb magyar páros a 2005-ös Dakaron?

…és ki lesz a legjobb motorosunk?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik