Eddig 46 halott a Dakaron

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.01.11. 22:59
Címkék
1980, 1989, 1993, 1995, 1999, 2000, 2002 és 2004. Ezek az évszámok azt jelölik, melyik évben nem történt halálos baleset a Dakaron, hiszen a másik 19 évben sajnálatos módon mindig bekövetkezett legalább egy tragikus végkimenetelű bukás. Az első haláleset már az első Dakar-ralin, 1979-ben megtörtént, míg a legtöbb áldozatot az 1986-os esztendő követelte, akkor hét ember hunyt el, köztük a Dakar megalapítója, a francia Thierry Sabine is. A hétfő hajnalban eltávozott 41 éves spanyol vegyész, José Manuel Pérez a 45., Fabrizio Meoni pedig a 46. halottja a Dakarnak.
l 1979 - egy halott. A francia motoros, Patrick Dodin a Dakar-rali első áldozata, aki egy esést nem élt túl Nigerben.
l 1980 - négy halott. Egy olasz újságíró és a FIAT-csapat három szerelője halt meg, miután a kamionjukkal Algériában felborultak.
l 1982 - három halott. Egy üzemanyagot szállító kamion felborult, és meghalt egy francia újságírónő. A motorosoknál végzetes bukást szenvedett a holland Bert Oosterhuis, míg Maliban egy autó elgázolt egy, az úton játszó kisfiút.
l 1983 - egy halott. Szintén egy autó ütötte el a francia motorost, Jean-Noel Pineau-t.
l 1984 - egy halott. Egy faluban egy terepjáró vezetője figyelmetlen volt a megfordulásnál, és halálosan megsebesített egy asszonyt Burkina Fasóban.
l 1985 - két halott. Nigerben egy autó elütött egy nőt, míg Mauritániában egy helikopter-balesetben az egyik utas vesztette életét.
l 1986 - hét halott. A japán motoros, Kaneko Jaszuo Franciaországban járt szerencsétlenül egy bukásnál. Maliban földbe csapódott egy helikopter, amelyen Thierry Sabine mellett még négyen utaztak. Az olasz motoros, Giampaolo Marinoni két nappal a Dakar befejezését követően belehalt az utolsó szakaszon elszenvedett sérüléseibe.

A segítség gyorsan érkezett, de így sem menthette meg a kétszeres Dakar-gyôztes Fabrizio Meoni életét
A segítség gyorsan érkezett, de így sem menthette meg a kétszeres Dakar-gyôztes Fabrizio Meoni életét
A segítség gyorsan érkezett, de így sem menthette meg a kétszeres Dakar-gyôztes Fabrizio Meoni életét
l 1987 - egy halott. A Dakar egyik orvosát elgázolta az egyik szervizautó.
l 1988 - hat halott. A holland kamionos, Kees van Loevezijn, a francia autós, Patrick Canado és a francia motoros, Jean-Claude Huger bukott, míg Maliban egy kislányt, Mauritániában pedig egy anyát a gyermekével gázoltak halálra.
l 1990 - egy halott. Meghalt egy finn újságíró, aki egy autóban versenyezve tudósított a Dakarról.

Szavazás

Melyik lesz a legjobb magyar páros a 2005-ös Dakaron?

Írja be az itt látható számot!

…és ki lesz a legjobb motorosunk?

Írja be az itt látható számot!
---- T ---- l
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik