Az első szintfelmérő

A. Z.A. Z.
Vágólapra másolva!
2005.01.04. 22:05
Címkék
Új csapatok, új remények. A juniorok "kiöregedését" követően az 1988-as vagy annál fiatalabb játékosokon a sor, nekik kellene megmutatniuk, igenis elindulhat a fejlődés rögös útján a sanyarú helyzetben lévő sportág.
A korosztály első fontos versenye következik: a férfiak Csehországban, a hölgyek idehaza, Tiszaújvárosban lépnek fel Eb-selejtezőn. A hatos csoportok első két helyezettjei vívják ki a tizenkettes finálén való szereplés jogát, azaz nem egyszerű a feladat. Mindazonáltal nem is reménytelen a helyzet, elég, ha csak azt vesszük, hogy lányaink egy héttel ezelőtt Szlovákiában lepték meg a világot - az osztrákoktól ugyan nagy csatában, 3:2-re kikaptak, ám a hazaiakat (3:0), a cseheket (3:2) és hatalmas bravúrral az oroszokat (3:1) is legyőzték. "Biztató kezdet volt, olyan, amely remélhetőleg megfelelően növelte a lányok önbizalmát - fűzte hozzá Fodor Ákos, a mieink szakvezetője, aki ennek megfelelően továbbjutást vár tanítványaitól: - A görögök kivételével ismerjük ellenfeleinket, így bátran állíthatom, nem vagyunk esélytelenek. Jól érezzük magunkat Tiszaújvárosban, ahol szurkolóinknak hála remek hangulat várható. Igyekszünk nem elrontani… A grúzokkal kezdünk, így lesz időnk még jobban feltérképezni a riválisokat."A Kelemen István irányította férfitársulat kedden busszal utazott a csehországi viadalra, amelyen a kapitány szerint bármi elképzelhető. Ahogy fogalmazott: "Fiatalok lévén voltaképpen kiszámíthatatlan, mi fog történni. Az előzetes szakmai vélemények nem a mi sikerünket sugallják, ám igyekszünk rácáfolni a várakozásokra. Szeretnénk legalább egy győzelemmel hazajönni, de a lényeg, hogy a jövő évi junior Európa-bajnoki selejtezőre formálódjunk ütőképes csapattá."Ifjúsági Európa-bajnoki selejtező
Férfiak. E-csoport, Zdar nad Sazavov (Csehország). A magyar válogatott programja. Szerda: -Csehország, 17.30. Csütörtök: -Dánia, 15. Péntek: -Norvégia, 15. Szombat: -Spanyolország, 20. Vasárnap: -Szlovákia, 17.30. Nők. C-csoport, Tiszaújváros. A magyar válogatott programja. Szerda: -Grúzia, 17,15. Csütörtök: -Szlovénia, 17.15. Péntek: -Bulgária, 17.15. Szombat: -Görögország, 17.15. Vasárnap: -Oroszország, 17.15.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik