Csak ketten maradtak az aranyéremért

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.12.06. 21:47
Címkék
Azután, hogy a hét közepén a neves edzők közül Daniel Passarella az Independientének, Jorge Valdano a Racingnak, Marcelo Bielsa a Bocának, míg Carlos Bianchi a Bocának és a Véleznek mondott nemet, minden figyelem a bajnoki címért zajló tusakodásra terelődött.
Az eredmények szerencsés egybeesése folytán a Newell’s Old Boys 12 év után visszatérhetett volna a trónra, azonban nem csupán ő, hanem egyetlen riválisa, a Vélez is nyerni tudott, így az utolsó fordulóra maradt a döntés. A Newell’snek már a döntetlen is elég az aranyhoz.
Ha úgy játszik az éllovas, mint a Gimnasia La Plata ellen, akkor aligha lesz gondja. Pedig a csapatból eltiltás miatt hiányzott Julián Maidana és Sebastian Domínguez, a csatár Ruben Capría még mindig harcképtelen, de ez sem vetette vissza az együttest. A védelmet az élvonalban debütáló 18 éves Ezequiel Garay vezérelte, a középpályán pedig Marino és Belluschi hoszszú idő után nem csupán az irányítással, hanem a góllövéssel is törődött. Ha a záró körben, az Independiente otthonában nem nyomja agyon a tét a gárdát, a játékosok máris elkezdhetik szétosztani a López elnök által felajánlott egymillió dollárt, illetve átvehetik az Americo Gallego edző által felajánlott terepjárókhoz tartozó slusszkulcsokat.

Belluschi (26) így ünnepelte a Newell’s vezetô gólját a Gimnasia La Plata ellen
Belluschi (26) így ünnepelte a Newell’s vezetô gólját a Gimnasia La Plata ellen
Belluschi (26) így ünnepelte a Newell’s vezetô gólját a Gimnasia La Plata ellen
Ugyanakkor mostani játéka alapján a Vélez is megérdemelné az aranyat, pláne azután, hogy a mezőnyben elsőként tudta megverni idegenben az Estudiantest. Azt a csapatot, amely a forduló előtt még szintén bajnoki reményeket táplált. (Akárcsak a River Plate, amely hiába nyert, már szintén nem foghatja be az első helyezettet.) A Vélez viszont még reménykedhet, igaz, ráadás nélkül már semmiképp sem lehet bajnok. Pillanatnyilag három pont választja el a Newell’stől, és ha az utolsó forduló után mindkét együttes 36 ponttal állna, 72 órán belül bajnoki döntőre kerülne sor. A finálénak - szigorúan a múlt alapján - a Vélez lenne az esélyese, hiszen a bajnokságban 1-0-ra megnyerte a két csapat ütközetét.
A mindig aranyesélyesnek tartott Boca Juniors viszont már egyáltalán nem figyel az Aperturára, csak a Bolívar elleni Copa Sudamericana-döntő érdekli. Az első felvonást szerdán rendezik, könnyen lehet, hogy Carlos Tévez nélkül, aki összeveszett Jorge Benítez edzővel, majd torokgyulladásra hivatkozva nem jelent meg a tréningen. ---- A ---- 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik