Fut az aranyért

FÜREDI MARIANNEFÜREDI MARIANNE
Vágólapra másolva!
2004.11.24. 20:41
Címkék
Az NSO ajánlja:

Olimpiai adatbankunkból:
Az NSO ajánlja:

Olimpiai adatbankunkból:
- Ugye, nem az olimpiáról akar beszélgetni? - kérdezi Varga Gabriella, a Honvéd-LNX Európa-bajnok tőrözője.
- Elsősorban a közelgő országos bajnokságról szeretnék. De miért ne beszélhetnénk Athénról is?
- Mert rossz emlék, és ha lehet, kerülöm ezt a témát.
- Három hónap elteltével is? Egyébként pedig a hatodik hely szép eredmény, különösen ha figyelembe vesszük, hogy első olimpiáján és nagyon fiatalon, huszonkét évesen verekedte be magát a legjobbak közé.
- Igen, tudom. No és azt is, hogy tavaly ilyenkor, a havannai világbajnokság után még nagyon messze voltam a kvótától, a világranglista negyvenegyedik helyén állva szinte elérhetetlennek tűnt Athén. Szóval, a hatodik hely jó, de én jobbat szerettem volna, úgyhogy alig várom már a következő olimpiát!

Egyéniben még sohasem nyert ob-t Varga Gabriella, így kellôen motiváltan készül a bajnokságra (Fotó: Meggyesi Bálint)
Egyéniben még sohasem nyert ob-t Varga Gabriella, így kellôen motiváltan készül a bajnokságra (Fotó: Meggyesi Bálint)
Egyéniben még sohasem nyert ob-t Varga Gabriella, így kellôen motiváltan készül a bajnokságra (Fotó: Meggyesi Bálint)
- Az athéni vívását elemezgette azóta?
- Csak egyszer néztem meg a felvételt, de nem volt jó érzés. Ráadásul éppen a Trillini elleni aszszó, a negyeddöntőbeli vereségem nincs meg, pedig abból lehetett volna tanulni… Mielőtt félreértene, az olimpia fantasztikus volt, csak az eredmény miatt vannak rossz emlékeim.
- Hogyan pihente ki az igen mozgalmas idényt?
- Athén után szusszantam egyet itthon, ami nagyon jó volt, aztán egy hónapot New York-ban töltöttem, angol nyelvtanfolyamra jártam. Nagyon érdekes volt, mert olyan csoportba kerültem, ahol japánok és koreaiak voltak, akiknél én jobban beszéltem, úgyhogy néhány nap múlva két szinttel feljebb tettek. Úgy érzem, hasznos volt a kintlét, de hát a nyelvtudás kell is a diplomához, én pedig tavasszal végzek a Kereskedelmi és Vállalkozási Akadémián.
- És a vívással mi lesz? Lassan itt az országos bajnokság.
- Már elkezdtem az edzéseket. Az elmúlt héten csak egyszer-kétszer mentem le a terembe, de most már mindennap. Viszont második hete napi két óra futóedzésre járok, méghozzá az egykori bajnok sprinterhez, Könye Irmához.
- Ne haragudjon, de hogy találta ki magának a futást? A vívók többsége nem szereti. Egykori atléta édesanyja javasolta?
- Valami kiegészítő sportot kerestem, mert a kondiedzéstől gyakran lemerevednek az izmok, viszont a sprintelés fejleszti a robbanékonyságot, gyorsaságot. Az atlétika mindennek az alapja. A futás az én ötletem volt, anyukám csak segített edzőt találni.
- Azért térjünk vissza a bajnoksághoz!
- A csapatot már évek óta nyerjük, remélem, most is így lesz. Egyéniben viszont még sosem győztem. Mint mondtam, nemrég kezdtem a felkészülést, igaz, a többiek sem sokkal előbb. Persze, hogy szeretnék nyerni, már csak azért is, mert a mostani bajnokság egyben válogató is lesz a jövő évi világversenyekre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik