A szurkolók bajnoknak tekintik

FÜREDI MARIANNEFÜREDI MARIANNE
Vágólapra másolva!
2004.11.16. 20:57
Címkék
Nemcsik tanult az athéni döntôbôl (Fotó: Farkas József)
Nemcsik tanult az athéni döntôbôl (Fotó: Farkas József)
Nemcsik tanult az athéni döntôbôl (Fotó: Farkas József)
Nemcsik tanult az athéni döntôbôl (Fotó: Farkas József)
Nemcsik tanult az athéni döntôbôl (Fotó: Farkas József)
Nemcsik tanult az athéni döntôbôl (Fotó: Farkas József)
- A hangjából ítélve siet valahová…
- Nemsokára edzésre kell mennem, de azért beszélgethetünk most is - feleli Nemcsik Zsolt olimpiai ezüstérmes kardvívó.
- Ezek szerint elkezdte a felkészülést az új idényre.
- Igen, már két hete. Bevallom, hiányzott is a mozgás, ugyanis az olimpia után erre sem időm, sem energiám nem volt. Többször éreztem, hogy le kellene menni a vívóterembe, ám amikor egyszer megtettem, kiderült, hogy otthonhagytam a cipőm. Szóval, ennyire elszoktam vívástól. Athén után elfoglaltak a hétköznapi teendők, építkezésbe kezdtünk, no és rengeteg meghívásnak tettem eleget.
- Nyaralásra nem is volt módja?
- Dehogynem! A feleségemmel Franciaországban és Tunéziában jártam, és egyéni szponzoromtól csodás ajándékot kaptam, a nemrég átadott tapolcai Hotel Pelionban pihenhettünk. És nekem ugyanilyen ajándék volt minden élménybeszámoló.Nagyon jólesett, hogy az embereket ennyire érdekli a sport, az olimpia. Az is erőt adott, hogy mindenki úgy vélekedett, én vagyok az igazi aranyérmes.
- Három hónap elteltével ön hogyan érzi? Egyáltalán, látta már a videófelvételt?
- Persze, többször is megnéztem. Nem szeretem a zsűrire fogni a vereségeket, nagy kár lenne, mert abból nem lehet tanulni. Az olimpiai döntőben hibáztam, de a versenybíró is hibázott. A mondás szerint igazából a saját kárán tanul az ember, remélem, tudok tanulni az esetből. Lassan újból felveszem a kapcsolatot Lénárt Ágota pszichológussal, hogy az ünneplésből visszazökkenjek a régi kerékvágába, és ugyanúgy tudjak koncentrálni, mint az olimpián.

Nemcsik Zsolt
Született: 1977. augusztus 15., Budapest
Klubja: Vasas
Fegyverneme: kard
Edzôje: Gerevich György
Támogatója: Hunguest Hotels Rt.
Legjobb eredményei. Egyéni: olimpiai-2. (2004), vb-7. (1999), Eb-3. (2001), Eb-6. (1997), junior-világbajnok (1996). Csapat: világbajnok (1998), 2x vb-2. (2001, 2003), 2x Eb-3. (2001, 2002), 2x olimpiai 5. (2000, 2004)
- A semmittevés után fizikailag hogy bírta az első edzést?
- Az elsőt még bírtam, akkor ugyanis inkább csak beszélgettem a rég látott társakkal, viszont utána igencsak megdolgoztatott az edzőm, Gerevich György. A mester szerint a vívás legjobb kiegészítő sportja a vívás, úgyhogy azonnal kardot kellett ragadnom, és következett az iskolázás, no és a speciális lábmunka. Mit mondjak? Napokig olyan izomlázam volt, hogy alig tudtam felemenni a lépcsőn, csak vonszoltam magam. Persze, most már újból bírom a terhelést.
- December közepén már versenyeznie kell, hiszen az országos bajnoksággal megkezdődik a szokásos menetelés.
- Én már két hét múlva, a müncheni nemzetközi viadalon indulni akarok, hogy ne a bajnokság legyen az első versenyem. Négyszeres egyéni aranyérmes vagyok, és szeretném megvédeni a címemet, bár most bizonyára mindenki engem akar majd legyőzni. A bajnokság után pedig rajtol a Világkupa-sorozat, aztán észre sem vesszük, és máris a nyakunkon a zalaegerszegi Európa-bajnokság és a lipcsei világbajnokság. Mondanom sem kell, mindkettőn olimpiai ezüstérmeshez méltóan akarok szerepelni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik