Tovább fogy a Lyon

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2004.11.12. 21:25
Címkék
A 14. forduló több mérkőzése is méltó a kiemelt figyelemre. A legnagyobb érdeklődés a Lyon fellépését kíséri, különösen az izgalmas bajnokságot óhajtók részéről. Ôk azt remélik, hogy a címvédő minapi megingását kihasználja a Nantes: a Lyon a Ligakupa-fordulóban szezonbeli első vereségét szenvedte el, miért ne kaphatna ki megint.
Ez annál is könnyebben elképzelhető, mivel Paul Le Guen sérültlistája egyre gyarapszik. Néhány napja kidőlt Eric Abidal és Hatem Ben Arfa (tehát egy védő és egy csatár), miközben Grégory Coupet, Elber, Claudio Cacapa és Sylvain Wiltord szolgálatairól már korábban lemondott a szakvezető. Jean-Michel Aulas klubelnök éppen azt próbálja elérni, hogy a Strasbourg engedje vissza az év végéig a kölcsönadott Remy Vercoutre-t, mert Le Guennek nincs elég kapusa.
A Lille-Monaco összecsapás egyfelől a felek formája miatt érdekes. Az éllovas Lyont egy pont hátránnyal üldöző Lille hét hazai meccséből hatot megnyert, holott nem is a saját stadionjában játszik, mert azt felújítják - ehhez képest a nyilvánvalóan erősebb kerettel felálló Monaco utóbbi hat mérkőzésén rendre döntetlenezett. A találkozó igazi pikantériája azonban az, hogy az északiak kispadján Claude Puel ül, aki teljes játékos-pályafutását a Monacóban töltötte, majd edzővé avanzsált, 2000-ben bajnoki aranyat is nyert, végül elbocsátották. Puel sem erről, sem az első helyről nem hajlandó beszélni, csupán azt emlegeti, hogy a vezetőknek meg kell akadályozniuk a kulcsemberek elvándorlását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik