Rio Ferdinand visszatér

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.09.17. 20:54
Címkék
Csak hétfőn játsszák az az előttünk álló forduló csúcsrangadóját, de Angliában már pénteken a Manchester United-Liverpool meccs volt a fő téma. A kiemelt figyelem részben annak szól, hogy ezen a találkozón térhet vissza nyolc hónapos eltiltásából Rio Ferdinand. (Mint ismeretes, a fiatal bekket egy elmulasztott doppingteszt miatt büntették meg.)
Letelt Rio Ferdinand eltiltása
Letelt Rio Ferdinand eltiltása
Letelt Rio Ferdinand eltiltása
Letelt Rio Ferdinand eltiltása
Letelt Rio Ferdinand eltiltása
Letelt Rio Ferdinand eltiltása
Sir Alex Ferguson a lehető legjobbkor kapja vissza kulcsemberét, és ennek megfelelő jelentőséget tulajdonít Ferdinand bevethetőségének. "Azt hiszem, csak arra van szükségünk, hogy újra stabil legyen a védőnégyesünk. Tíz éve, a duplázáskor egyáltalán nem változott a hátső alakzatunk, ahogy az előző szezonban sem, amíg Riót el nem tiltották. Attól fogva nem jöttek az eredmények. Ha Gary Neville is felépül, meglátják, újra futni fog a szekér" - biztatta vélhetően magát is az eddig nagyon gyatrán tejesítő MU mestere. Szó, mi szó, Ferdinand nélkül a "vörös ördögök" az utolsó 16 tavaszi bajnokijukból mindössze hetet nyertek meg, pedig előtte nem ment rosszul nekik.
Persze korántsem biztos, hogy a világ legdrágább védője nyomban kezdő lesz a hétfői összecsapáson, ezzel maga is tisztában van. "Nem tudom elmondani, mennyire várom már, hogy újra játszhassak. Ez a forduló akkor is nagy esemény a számomra, ha nem kapok lehetőséget" - jegyezte meg Ferdinand.


Rafael Benítez, a Liverpool szakvezetője nem sokat foglalkozik az előtte álló mérkőzés derbi jellegével, a vetélytárs nagy visszatérőjére meg egyenesen rá se hederít. "Mindenki azzal jön, hogy ez a meccs mennyire fontos. Persze, nekem is fontos, de ezzel is csak három pontot lehet szerezni, nem többet. Az összes csapat ellen ennyit szeretnék szerezni, ha egy erősebb ellen sikerül, annál jobb. De a rivalizálás nem izgat. Egy edzőnek az eszét kell használnia, lelkierőre és motivációra a futballistának van szüksége" - okította a túlzottan nekibuzdulókat a spanyol szakvezető. "Ha Rio Ferdinand játszik, az a manchesterieknek bizonyára jó, én nem vagyok naprakész a problémáikból. A gyengébb eredményeik sem tévesztenek meg, mert egy ilyen kaliberű társaság tartósan úgysem tud roszszul játszani" - tette hozzá.

Lampard rekord előtt

Ha semmi sem jön közbe, sorozatban 114. Premiership-mérkőzését fogja játszani Frank Lampard vasárnap, a Tottenham ellen, amivel csúcstartó lesz a mezőnyjátékosok között. "Elképesztő teljesítmény ez egy középpályástól, mert jóval többet fut, mint egy védő vagy egy csatár. Csak olyasvalaki képes rá, aki mentálisan és fizikailag is roppant erős" - hangoztatta José Mourinho, a Chelsea trénere. Lampard, aki 2001 októbere óta nem hagyta ki a londoni együttes egyetlen bajnokiját sem, csapattársa, Wayne Bridge rekordját fogja megdönteni. ---- H ---- S
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik