Az olimpiai bajnok itt lesz, és csúcsra tör

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2004.09.07. 21:49
Címkék
Pénteken Somoskőn 18. alkalommal rendezik meg a nemzetközi hírű salgótarjáni ugrógálát.
Az NSO ajánlja:

Az adatlapja
Atlétika az olimpián
Az NSO ajánlja:

Az adatlapja
Atlétika az olimpián
Nem marad el tehát a rangos esemény, pedig nyáron Angyal János versenyigazgató kénytelen volt lemondani az eredetileg július 4-re tervezett viadalt. A sportminisztérium és az atlétikai szövetség ugyanis nem támogatta úgy a rendezvényt, mint korábban, s megfelelő anyagi háttér nélkül ma már nem lehet összehozni valamirevaló mezőnyt.
Angyal azonban nem adta fel a küzdelmet, nem hagyta, hogy hosszú évek munkája kárba veszszen, támogatókat keresett - és talált. Ennek köszönhetően szeptember 10-én a somoskői sportcentrumban láthatjuk az újdonsült olimpiai bajnokot, a svéd Stefan Holmot. Az apró termetű magasugró majdnem egy éve veretlen, Athénban vesztes helyzetből fordított, és 236 centiméterrel megszerezte az aranyérmet. Arról, hogy legnagyobb ellenfelei kik lesznek, még folynak a tárgyalások, az viszont biztos, hogy öt magyar ugró is lehetőséget kap arra, hogy a világ jelenlegi legjobbjával együtt lépjen pályára. Holm célja egyébként nemcsak a győzelem, hanem az, hogy megdöntse a kubai Javier Sotomayor 235 centiméteres pályacsúcsát.
A női verseny sztárja a horvát Blanka Vlasic lehet, ha az orvosa hozzájárul ahhoz, hogy versenyezzen. Az idén már 203 centimétert is teljesítő atlétanő az olimpia előtt súlyos vírusfertőzésen esett át, magas lázzal feküdt, így Athénban csak a selejtezőig tartott az ereje. Ott még 195 centimétert ugrott, a döntőben kimerülten "csak" 189-ig jutott. Még egy olimpiai döntős lesz a női mezőnyben, a román Oana Pantelimon, aki Athénban hetedik lett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik