Jönnek a chileiek!

MOLNÁR VIKTORMOLNÁR VIKTOR
Vágólapra másolva!
2004.08.20. 01:05
Címkék
A férfi egyes és páros számában is továbbjutottak a chilei teniszezők, így szerencsés esetben akár az is előfordulhat, mindkét aranyat bezsebelik&
Az olimpiai cím továbbra is álom marad Navratilovának
Az olimpiai cím továbbra is álom marad Navratilovának
Az olimpiai cím továbbra is álom marad Navratilovának
Az olimpiai cím továbbra is álom marad Navratilovának
Az olimpiai cím továbbra is álom marad Navratilovának
Az olimpiai cím továbbra is álom marad Navratilovának
Ha azzal kezdem beszámolómat, hogy a teniszverseny negyedik fordulójában búcsúzott az újonc amerikai kettős, mivel a japánok 3 játszmában jobbnak bizonyultak náluk, nem hiszem, hogy sok ember felkapja a fejét. Ha viszont azt is hozzátesszük, hogy a páros egyik tagja egy bizonyos Martina Navratilova, akkor már az idősebbek is felfigyelnek, hogy mintha ezt a nevet már hallottam volna…

47 évesen még mindig a legmagasabb szinten űzni bármilyen élsportot, szinte hihetetlen. A tenisz ráadásul igencsak komolyan megterheli az izületeket, de a cseh felmenőkkel is rendelkező amerikai versenyző még bírja a gyűrődést. Azt már belátta, hogy a mai erőteniszben már nem tud érvényesülni egyesben, de a kevesebb mozgással járó párosban rutinja, precizitása még mindig elegendő ahhoz, hogy a legmagasabb szinten versenyezzen. 3. kiemeltként - partnerével Lisa Raymonddal - sorra vette az akadályokat, de a legjobb nyolc között véget ért a veterán játékos álma az olimpiai címről. Minden más címet bezsebelt már, 167 egyéni, 174 páros tornagyőzelme valószínűleg nagyon sokáig megdönthetetlen csúcs lesz, de az olimpiai bajnoki címről le kell mondania, hacsak…no de 51 évesen tényleg lehetetlen olimpiai címet nyerni teniszben. Vagy mégsem?

A többi mérkőzésen komolyabb meglepetés nem született, hiszen az argentin Suarez, Tarabini, a spanyol Martinez, Ruano Pascual, és a kínai Li, Szun kettősök jutottak még a négy közé az Asagoe, Szugijama duó mellé, és mivel mind a négy páros kiemelt, megjósolhatatlan a végső sorrend.

A női egyes küzdelmeiben továbbra sem hibáznak a sztárok, hiszen az első három kiemelt, valamint a negyedik kiemelt Gyementyijevát búcsúztató Molik küzd majd meg az érmekért. A negyedik forduló legnagyobb küzdelmét a Mauresmo-Kuznyecova derbi hozta. A majdnem két és fél órás meccsen Mauresmo hatékonyabban adogatott, kevesebbet hibázott, és sokkal jobban használta ki a bréklehetőségeket, így hiába volt sokkal több nyerő ütése az orosznak, nem fog érmekért pályára lépni Athénban. Henin, Miszkina és Molik sima 2 szettes mérkőzéseket játszott, így rápihenhettek a holnapi elődöntőkre. Az érmekért azonban már nagyon jó meccsek lesznek, mert sem a Henin-Miszkina, sem a Molik-Mauresmo találkozó nem előre lefutott. A jelenleg legjobb formában lévő teniszezők közül talán csak Davenport hiányzik, legalábbis az amerikaiaknak egészen biztosan.

Férfi egyesben chilei és amerikai napot tartottak, és holnap egymás között döntheti el a két ország, hogy kik játszanak az aranyért, és kik a bronzért. Már a nyolc között sem maradt sok igazán nagy név, de a negyeddöntők első két meccsén ők is elvéreztek. Moyá és Grosjean sem bírta az esélyesség terhét és viszonylag simán kiesett a két chilei ellen, akik bámulatos olimpiát produkálnak. Nem elég, hogy egyesben kiverik a két még versenyben lévő legmagasabban jegyzett játékost, de néhány órával később párosban, egy drámai ütközetben megverik a szabadkártyával főtáblára jutott, teljesen pihent Ancic, Ljubicic kettőst. Nem tudom, hogy mivel motiválhatták ezt a két fiút, de az biztos, hogy nagyon jól sikerült. Nagyon kevesen gondolták volna, hogy chilei házi eseménnyé válik a férfi tenisz mindkét száma Athénban. Holnap újra két ütközet vár Chile nemzeti hőseire, és most már ők a legmagasabban jegyzett játékosok, nem tudom, hogy ez jó előjel-e számukra, vagy inkább intő jel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik