Bajnoki arany az utazás előtt

G. R.G. R.
Vágólapra másolva!
2004.08.10. 22:30
Címkék
Összesen 1180 kerékpáros (köztük több német, cseh, lengyel, román és osztrák, sőt egy uganadai bringás is) vett részt a 4. Bükk Maratonon, ami már önmagában is figyelemre méltó, ám ez a viadal más szempontból is rendhagyó volt: Eger környékén rendezték meg az első maratoni magyar bajnokságot.
A 100 kilométeres futam után a nőknél a több szakágban is bajnoki aranyérmeket szerző Vajda Márta vehette át az aranyérmet, míg a férfiaknál az atlantai játékok óta programban szereplő cross country versenyszám első magyar olimpiai indulója, Vinczeffy Zsolt végzett az élen.
A Merida Maraton Team-Durex kerékpárosa versenyekkel készül az athéni premierre, egy hete körhátrány nélkül a 42. helyen zárt a lengyelországi Európa-bajnokságon, de a maratoni magyar bajnokság után sem áll le, a hét végén a salgótarjáni Magyar Kupa-futamon igyekszik bizonyítani.
"Nagyon kemény verseny volt a Bükk Maraton, a nagy riválisokkal már az elején el akartuk dönteni, hogy melyikünk a legjobb, így aztán szinte mindenki megfőtt a nagy melegben és az egyenletes tempóban tekerő fiatalok szerezték meg a jobb helyeket - pillantott vissza az Eger környékén történtekre az aranyérmes Vinczeffy Zsolt. - Most a Magyar Kupa-futam következik, aztán néhány napig a Mátrában edzőtáborozom majd. Athénba augusztus huszonötödikén utazunk az edzőmmel, Pócsföldi Ottóval, míg a versenyre az olimpia utolsó előtti napján, augusztus huszonnyolcadikán kerül sor." ---- H ---- F
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik