Kovács és Ágoston a bajnok

FEKETE LÁSZLÓFEKETE LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2004.08.07. 22:22
Címkék
Az erősebb nem képviselőinek mezőnyében ott volt mindenki, aki számított: a címvédő Pocsai Balázs mellett rajthoz állt többek között olimpikonunk, Kuttor Csaba is, aki két évvel ezelőtt nyert már itt.
Az úszást követően Molnár Ádám kapaszkodott először partra, őt azonban az élboly még a kerékpáros szakasz elején megfogta. A második tusában sokáig együtt haladt az eleje, aztán Vanek Ákos, Pocsai Balázs és Kuttor Csaba meglépett a többiektől. A szökevények ereje fokozatosan fogyott, s a kerékpáros szakasz vége előtt az üldözők megfogták Kuttorékat. A riválisok közül Pocsai fáradtan, Ágoston Szabolcs viszont frissen mozgott, és az utolsó kilométeren belül meg is előzte vetélytársát. Kuttor már nem tudott újítani, így a békéscsabai versenyző nyerte meg a bajnokságot. A harmadikként célba érkező Pocsainak ugyan nem sikerült a címvédés, a 23 éven aluliak között azonban nem akadt nála jobb.A hölgyeknél ugyan nem indult az olimpiára készülő Molnár Erika, ám távollétében is "sűrű" volt a mezőny, hiszen a címvédő Szabó Zita mellett rajthoz állt a 2002-es győztes Walkó Andrea is, aki 1989-ben éppen itt indult először triatlonversenyen, és akkor még nem szóltunk a 2003-ban junior duatlon Európa-bajnoki címet szerző bajai Koch Renátáról vagy a mindössze 16 esztendős gyöngyösi Kovács Zsófiáról. Nos, a kerékpáros fordítónál még Walkó és Szabó tekertek az élen, a futószakasz kezdetén azonban Kovács is ott szaporázta. A gyöngyösiek tehetsége remekül hajrázott és ez bajnoki címet ért. Kovács mögött Koch Renáta és a győri Máriási Zita harcolt az ezüstért, amely végül a bajai hölgynek jutott.Sprinttávú országos bajnokság, Fadd-Dombori
Nők: 1. Kovács Zsófia (Gyöngyösi TK) 1:02:00 óra, 2. Koch Renáta (Mogyi SE) 1:02:29, 3. Máriási Zita (Molplast VSE) 1:02:32.
Férfiak: 1. Ágoston Szabolcs (Békéscsaba) 54:07 perc, 2. Kuttor Csaba (Buda-Cash Team) 54:14, 3. Pocsai Balázs (Debreceni SC) 54:33.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik