Tovább kong a vészharang

MOLNÁR ALEXAMOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2004.07.31. 22:55
Címkék
Sok helyről halljuk manapság, hogy egyesületek mennek tönkre pénzhiány miatt, ami egy nagy és sikerekben gazdag múltú klub esetében még sokkal szomorúbb ténynek számít.
A BVSC a kiemelkedő asztalitenisz-eredmények tekintetében nem szűkölködik: a zuglóiak az aktuális magyar bajnokok, tavaly az ETTU-kupában a dobogón voltak, az elmúlt hat év során a fiú asztaliteniszezők az utánpótlás Eb-ken 26 érmet szereztek, köztük kilenc aranyat. Legutóbb alig egy hete, a sportág utánpótlásának úgymond királyi számában, az ifjúsági fiú egyesben lett kontinensbajnok Jakab János, akinek egyesülete ugyancsak a BVSC. A háttérben pedig komoly edzői és felkészítői gárda tevékenykedett, amelynek helyzete mindinkább lehetetlenné válik. "A Heraklész-programnak köszönhetően a sportág lehetőségei adottak, azonban a felkészítő team egzisztenciája pokolian nehéz, hiszen lassan már a családjukat nem tudják eltartani - mesélte Herendi Iván, a fiú asztaliteniszezők utánpótlás szakvezetője. - A válogatottat a BVSC edzői irányítják, mi tervezzük meg és vezetjük az edzéseket. Mindeközben a szakosztály léte végveszélyben van. Egyetlen ember sincs, akinek jelenleg vagy az elmúlt időszakban érvényes szerződése lett volna, s ilymódon fizetést sem kap senki. Sajnos azt kell mondanom, hogy többünk bizony kenyérgondokkal küzd."

Az ifjúsági Eb-aranyat nyerô Jakab János klubja vészhelyzetben van
Az ifjúsági Eb-aranyat nyerô Jakab János klubja vészhelyzetben van
Az ifjúsági Eb-aranyat nyerô Jakab János klubja vészhelyzetben van
Pedig a névsor nem rövid, az utánpótlás-válogatottal Aranyosi Péter, Harasztiné dr. Sárosi Ilona sportpszichológus, Vocsko György, Simon Ferenc, Klampár Tibor, Vígh Zsolt, Tokaji Sándor, Lipovits Gyula, Vej Csin-sin és Asztalos István foglalkozik. Herendi elmondása szerint az iszonyatos erőfeszítéseket tovább nehezíti, hogy többen azon gondolkodnak, mikor hagyják abba az edzősködést, mert ezt hoszszú távon képtelenek így vállalni, ugyanis a sportág iránti szeretetük ellenére valamiből meg kell élniük. "A BVSC-nek kellene egy belső, igazságos helyzetet megteremtenie, hogy a totális káoszt megszüntesse. Illés Ernőnek és cégének, a Vörsas Kft.-nek amúgy sokat köszönhetünk, a kis kft. messze túlszárnyalt minden elképzelést azzal, hogy jelentős anyagi támogatással járult hozzá a szakosztály életéhez, nélküle már évekkel ezelőtt is súlyos gondjaink lettek volna" - tette hozzá Herendi.
S lám-lám, azt szoktuk hallani innen-onnan, hogy nincs pénz, ezért nincs eredmény. Márpedig itt van eredmény, van lelkesedés, kitartás, csak az a kérdés, hogy a mai világban, ahol lassan már egy levegővétel is pénzbe kerül, meddig lehet ezt így folytatni?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik