Csomor-diadal Hawaiiért

G. R.G. R.
Vágólapra másolva!
2004.07.04. 21:27
Címkék
Csomor Erika fantasztikus eredménnyel megnyerte az osztrák Ironman-bajnokságot, s ezzel megszerezte a hawaii világbajnokságon való indulás jogát.
A Budaörsi TKE versenyzője kilenc óra 12 percet töltött a versenypályán, már a kerékpározás során előnybe került, a maratonit három óra hét perc alatt teljesítette, s végül több mint nyolcperces előnnyel győzött! "Erika nagyon elfáradt, de örömében elsírta magát. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen mind a három szám nagyon jól sikerült, az első öt között fejezte be az úszást, a kerékpáron két és fél perces hátrányt dolgozott le az első körben, a harmadikban pedig már nagy előnye volt. A befutó után elárulta, csak azért csalódott egy kicsit, mert kilenc órán belüli időeredményt akart elérni, de a maratoni alatt a zoknija begyűrődött és alaposan feltörte a lábát" – mondta Zemen Jánor, Csomor Erika edzője.

Csomor Erika mindhárom versenyszámban remekelt Ausztriában
Csomor Erika mindhárom versenyszámban remekelt Ausztriában
Csomor Erika mindhárom versenyszámban remekelt Ausztriában
A kétszeres duatlon-világbajnok tavaly mutatkozott be a vasemberek között, mindjárt nagy bravúrral: második lett a rothi viadalon, ezúttal viszont már nem talált legyőzőre. Mi több, mögötte ért célba a brazil Fernanda Keller, aki mindeddig 17 alkalommal indult a hawaii világbajnokságon, s csupán kétszer nem fért be az első tízbe. Bizonyára a magyar kitűnőségnek is lesz keresnivalója a legendás triatlonversenyen…
A klagenfurti Ironman másik magyar résztvevője, a tavalyi bronzérmes Lehmann Tibor a kerékpározás során feladta a versenyt.
Jó hírek érkeztek a spanyolországi junior Európa-bajnokságról is: a gyöngyösi Kovács Zsófia ezüstérmet szerzett. "Az első szám egészen jól sikerült, pedig nem számítok túl jó úszónak. A depózás is gyorsan ment, így sikerült elérnem az első bolyt, ebben tekertem végig a távot. A futás hajrájában sikerült megelőznöm az olasz lányt is, úgyhogy most nagyon boldog vagyok, ilyen jó eredményre nem számítottam" - mondta Kovács Zsófia. A férfiaknál a junior-vb ezüstérmese, Fecskovics Attila volt a legjobb a mieink közül, ő az ötödik helyen zárt.
Az egyetemi és főiskolás világbajnokságon két magyar versenyző is a dobogó közvetlen közelében végzett, Molnár Erika a negyedik, Ágoston Szabolcs pedig az ötödik helyen fejezte be a versenyt. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik