Gátfutók nyerték a fődíjat

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2004.06.25. 21:57
Címkék
"Achilles-szakító idő van"  jellemezte a körülményeket péntek délután az Iharos-pályán az egyik válogatott futónk. Nem csoda, hogy a hirtelen lehűlt idő és az eső sokakat elriasztott az indulástól. Eb-bronzérmes távolugrónk, Vaszi Tünde mégis pályára lépett, igaz, eredeti terveitől eltérően 100 méteren nem indult.
"Nem akartam megkockáztatni a sérülést – magyarázta Vaszi. – Távolban azonban ugranom kellett, hiszen ez benne van a szerződésemben. Különösebben nem pihentem rá a versenyre, de azt nem bántam volna, ha nem esik az eső."

A legjobb nôi eredményért járó díjat a gátfutó Vári Edit kapta (fotó: Meggyesi Bálint)
A legjobb nôi eredményért járó díjat a gátfutó Vári Edit kapta (fotó: Meggyesi Bálint)
A legjobb nôi eredményért járó díjat a gátfutó Vári Edit kapta (fotó: Meggyesi Bálint)
A vágtázó Dobos Gábor hasonlóan vélekedett. A Honvéd futójának vádlija az előfutamban begörcsölt, ezért csak 11.13 másodperccel ért célba, a döntőt azonban 10.35 másodperccel nyerte meg. "Az előfutam után legyúrtak, így rajtolni tudtam a fináléban – mondta. – Úgy érzem, alakul a formám, nem lesz itt baj."
A gátfutó Vári Edit kevésbé volt elégedett. A BEAC versenyzője az első futást 13.24 másodperccel nyerte meg, másodszorra azonban nem sikerült javítania – 13.43 másodperccel ért célba. "Azt hittem, ma megfutom az olimpiai nevezési szintet – nyilatkozta csalódottan. – Szeretek esőben versenyezni, és az első futásom biztató is volt. Másodszorra azonban nagyon akartam és túlságosan görcsöltem. De van még esélyem, nem adom fel."
A többi szám előtt másfél órával, még száraz időben rendezték a női rúdugrást, amelyet Molnár Krisztina 420 centiméterrel nyert meg. Országos csúcstartónk sérüléséből felépülve egyre biztosabban szerepel, ezúttal jó kísérleteket tett a 430 centiméteren is. A legjobb férfi- és női eredményért járó díjat a gátfutó Csillag Levente és Vári Edit vehette át. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik