A bentmaradás a cél

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2004.06.18. 22:50
Címkék
A hét végén az Európa-kupa első osztályának versenyein Isztambulban lépnek pályára atlétáink. Férficsapatunk ellenfelei a finnek, a norvégok, az osztrákok, a portugálok, a spanyolok, a svájciak és a szlovénok lesznek, míg a nők a finn, a holland, az olasz, a portugál, a svájci, a szlovén és a török válogatottal küzdenek.
A csoportversenyek első helyezettjei legközelebb a Szuperligában indulhatnak, az utolsók a másodosztályban folytatják. Mindkét csapatunk célja, hogy a középmezőnyben végezzen, és ezzel együtt az első osztályban maradjon. Ezt valószínűleg annak ellenére is sikerül teljesíteni, hogy válogatottjainkból hiányzik néhány húzóember.

Máté Gábor két számban is indul
Máté Gábor két számban is indul
Máté Gábor két számban is indul
Korábbi megállapodások alapján nem tartott a csapattal a kalapácsvető Annus Adrián és a diszkoszvető Fazekas Róbert. Előbbit Pars Krisztán helyettesíti, diszkoszban Máté Gábor kap lehetőséget. Megsérült a fedett pályás világbajnokság legeredményesebb magyar versenyzője, a súlylökő Bíber Zsolt (ebben a számban ugyancsak Máté indul), és mivel a vágtázó Németh Roland sem épült még fel, ő nem szerepelhet a váltóban. A csapat legfiatalabb tagja a juniorkorú Bene Barnabás, aki 5000 méteren indul.


A magyar Ek-csapat
Férfiak. 100 m: Dobos Gábor. 200 m: Pauer Géza. 4x100 m: Dobos Gábor, Pauer Géza, Németh Gergely, Farkas Attila, Ágoston Dániel. 400 m: Szeglet Zsolt. 4x400 m: Szeglet Zsolt, Csesznegi Dávid, Szabó László, Dezső Ákos, Borsányi Zoltán. 800 m és 1500 m: Kerékjártó István. 3000 m: Csillag Balázs. 5000 m: Bene Barnabás. 110 m gát: Csillag Levente. 400 m gát: Dezső Ákos. 3000 m akadály: Tímár Levente. Magas: Boros László. Rúd: Váczi János. Távol: Margl Tamás. Hármas: Tölgyesi Péter. Súly és diszkosz: Máté Gábor. Kalapács: Pars Krisztián. Geregly: Horváth Gergely
Nők. 100 m: Szabó Enikő. 200 m: Petráhn Barbara. 4x100 m: Szabó Enikő, Petráhn Barbara, Rózsa Zsófia, Listár Nikolett, Takács Enikő. 400 m: Petráhn Barbara. 4x400 m: Kun Alice, Cziráki Kitty, Bobcsek Emese, Szabó Enikő, Petráhn Barbara. 800 m: Varga Judit. 1500 m: Szentgyörgyi Katalin. 3000 m: Kálovics Anikó. 5000 m: Papp Krisztina. 100 m gát: Vári Edit. 400 m gát: Skoumal Réka. 3000 m akadály: Tóth Lívia. Magas: Babos Rita. Rúd: Molnár Krisztina. Távol: Vaszi Tünde. Hármas: Miklós Éva. Súly és diszkosz: Kürti Éva. Kalapács: Divós Katalin. Gerely: Szabó Nikolett
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik