A fiataloké a főszerep a Giro d'Italián

G. R.G. R.
Vágólapra másolva!
2004.05.20. 21:59
Címkék
A 11. szakaszig kellett várni az idei Giro dItalia első sikeres szökésére: az akció végrehajtója a mindössze 23 éves Emanuele Sella, aki első idényét tölti a profiknál.
Nem akárkiről van szó, az amatőrök között ő volt az egyik legeredményesebb olasz kerekes, érdemes megjegyezni a nevét.
Csütörtökön a második leghosszabb szakaszra került sor, a 228 kilométeres táv nagy része teljesen sík terepen vezetett, ám a hajrában néhány kellemetlen emelkedő nehezítette meg a versenyzők dolgát. Gyakran edzett ezen a környéken a februárban elhunyt Marco Pantani, akiről ezúttal is megemlékezett a karaván. Talán a "Kalóz" előtti tisztelgésnek szólt az is, hogy a mezőny az etap első három órájában 48 kilométer/órás átlagsebességet produkált, ez pedig mindeddig nem volt jellemző az idei körversenyen.
Hatvan kilométerre a befutótól Sella öt riválisával kötött átmeneti szövetséget, majd húsz kilométernyi tekerés után mindenkit lerázott, s egyedül hajtott a cél felé. A fiatal kerekest az sem vetette vissza, hogy az egyik kanyarban elszámította magát és bukott, gyorsan felpattant, és folytatta útját. Huszonöt kilométerre a céltól már csupán egypercnyi előnye volt az üldözőboly előtt, ám ebben a csapatban nem volt teljes az egyetértés, s gyakran visszaesett az iram – Emanuele Sella végül félperces előnnyel nyerte meg a szakaszt.
Az összetett legjobbjai egymásra figyeltek, s együtt értek célba, így a rózsaszínű trikót továbbra is az ugyancsak 23 éves Damiano Cunego viselheti.
A Franciaországban zajló Languedoc-Rousillon körverseny második szakaszán is a norvég Hushovd diadalmaskodott, s az összetettben is ő áll az élen, míg Bodrogi László a mezőnyben ért célba, és a 33. helyről folytathatja a küzdelmet.
Péntektől a hazai porfelhőlovagok is nyeregbe szállnak, Hosszúpályiban a páros csapatidőfutam ob-ra kerül sor, majd szombat-vasárnap a hagyományos Hajdú-Főnix-kupán indulnak a hazai menők. A P Nívó-Betonexpressz–FTC legjobbjai a párosbajnokság után Szlovákiába, a Kassa–Tátra–Kassa nemzetközi versenyre utaznak. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik