Henry talán játszhat

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.04.08. 22:28
Címkék
A Chelsea elleni BL-kudarc után éledező Arsenalra pénteken újabb megpróbáltatás vár, a Liverpool látogat a Highburybe. Nem úgy ismerjük az "ágyúsokat", mint akik bárki ellen remegő lábbal lépnének pályára, de most, a megálmodott tripla első két trófeájának elillanásával azért lehet bennük némi drukk.
Ezt feltehetően Arséne Wenger is érzi, mert felvezetésként hoszszan értekezett a helyzetről, illetve a követendő stratégiáról.
"Az én dolgom, hogy emlékeztessem rá a játékosokat, milyen jók, és mennyire erős társulatot alkotnak. Félek, talán elfelejtették, hogyan jutottak el ide, s ebben az esetben nekem kell segítenem. Ha az emberbe jobbról, majd balról is belerúgnak, nehéz megint normálisan járni, de nekünk gyorsan túl kell tenni magunkat a történteken. Hiába lesz meg az az érzésünk a végén, hogy többet is elérhettünk volna, ha megnyerjük az angol bajnokságot, ostobaság volna sikertelennek nyilvánítani a szezont" – magyarázta a francia szakvezető. Wenger egyéként alaposan kikelt a FA-kupa ellen is, mondván, a sorozat csak elvonta az energiákat a csapatától.
A pénteki rangadó egyik kulcskérdése Arsenal-szempontból, játszhat-e Thierry Henry. Eddig arról volt szó, hogy kisebb szalagsérülése miatt pihenni kényszerül, csütörtökön azonban biztatóbb hírek láttak napvilágot. Ezek szerint Henrynak a háta fáj, de nem annyira, hogy ne lenne esélye a szereplésre – csak órákkal a kezdés előtt fog kiderülni, mi az orvosi verdikt.
A Chelsea hetekkel ezelőtt távozó elnöke, Ken Bates tárgyalásokat kezdett a Sheffield Wednesday vezetőivel. A négyszeres bajnok, ám mostanában a harmadosztályban is szenvedő egyesület befektetőként számítana a tapasztalt klubvezetőre.
Nagy csapás az Aston Villának, hogy térdsérülést szenvedett a végre kiváló formában futballozó kolumbiai légiósa, Juan Pablo Angel. A birminghamiek támadója, aki az utóbbi időben három meccset – köztük egy tengerentúli vb-selejtezőt – tudott le nyolc nap alatt, várhatóan három hétig lesz harcképtelen.


Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!



A témáról további információkat talál a Nemzeti Sport április 9-ei számában.
>>Klikkeljen és fizessen elő a napilapra most!<<
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik