Bodrogi László megmutatta magát

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.03.30. 21:04
Címkék
A szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta Bodrogi László a De Panne háromnapos nevű körverseny első szakaszán: egyedül szökött el a mezőnytől, s húsz kilométeren át vezetett, kísérletét a hajrában hiúsították meg ellenfelei.
A Middelkerke és Zottegem közötti 196 kilométeres etap Frederik Willems támadásával kezdődött, a belga bringás 150 kilométeren át tekert a mezőny előtt, a legnagyobb előnye hétperces volt. Már csak 31 kilométer volt hátra a távból, amikor Bodrogi – van Bon, Flecha, Hincapie és Schaffrath oldalán – befogta Willems-t, s ekkor már a magyar versenyző percei következtek. Előbb lerázta riválisait, majd visszaverte az olasz Serpellini támadását, s tíz kilométer alatt majd’ egypercesre tornászta fel előnyét, s begyűjtött egy részhajrágyőzelmet is. Klubtársai közül a veterán Museeuw igyekezett segíteni neki, megpróbálta feltartani az üldözőket, de végül győzött a túlerő: a sprinterek csapatai ritmust váltottak, s csaknem 60 kilométer/órás sebességgel üldözték Bodrogit, akit végül a Leberg nevű hegy lábánál értek utol.A sprintben a német Danilo Hondo volt a legügyesebb (a Gerolsteiner kerékpárosa két évvel ezelőtt is megnyerte az első szakaszt), aki az ausztrál Cooke és az amerikai Hincapie előtt szerezte meg az első helyet. Bodrogi lendülete a végére elfogyott, s csak a mezőnnyel ért célba, de a kísérlet így is sikeres volt: az eredményhirdetésnél a magyar kerekes a gyorsasági pontverseny első helyéért megkapta a kék trikót, s a részhajráknál szerzett időjóváírásnak köszönhetően a 21. helyre ugrott az összetettben. A magyar kerekes két évvel ezelőtt ugyanezen a szakaszon egy sikeres szökés végén az ötödik helyen ért célba, s akkor az összetettben is jól teljesített (pedig az időfutamban eltörött a kormánya), a hatodik helyen fejezte be a versenyt…De Panne háromnapos (2.2-es kategória, Belgium)
1. szakasz, Middelkerke–Zottegem (196 km):
1. szakasz, Middelkerke–Zottegem (196 km):
1. Danilo Hondo (német, Gerolsteiner) 5:16:20, 2. Cooke (ausztrál, fdjeux.com) azonos idővel, 3. Hincapie (amerikai, US Postal) a. i., …57. Bodrogi László (magyar, Quick Step-Davitamon) 41 mp h.
Az összetettben: 1. Danilo Hondo 5:16:10, 2. Cooke 4 mp h., 3. Hincapie 6 mp h., …21. Bodrogi László 47 mp h. Következik: 2. szakasz, Zottegem–Koksijde–Oostduinkerke (227 km)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik