Rióban igazi álomdöntő készül

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.03.29. 20:36
Címkék
A két nagy állami bajnokság az elődöntőkhöz érkezett, de a helyi hagyományoknak megfelelően egészen máshogy bonyolódik.
Romário két hónap után lôtt újra gólt
Romário két hónap után lôtt újra gólt
Romário két hónap után lôtt újra gólt
Romário két hónap után lôtt újra gólt
Romário két hónap után lôtt újra gólt
Romário két hónap után lôtt újra gólt
Sao Paulóban oda-vissza vágós alapon döntik el, kik lesznek a finálé résztvevői, míg Rióban egy meccsen derült ki a riválisok kiléte. Meg aztán utóbbi államban lesz még egy "szuperdöntő" is, amikor a pontvadászat két szakaszának győztese csap össze. Az egyik már ismert, hiszen a Taca Guanabarára keresztelt versengésben a Flamengo végzett az élen.
A Taca Rióban pedig minden az elképzelhető legjobb forgatókönyv szerint alakul: a döntőbe a Flamengón kívül még szóba jöhető két nagycsapat jutott be. A Vasco tizenegyesekkel búcsúztatta a Friburguensét, a Fluminense ellenben biztosan győzött az Americano ellen. Utóbbi sikerből oroszlánrészt vállalt az örökifjú Romário, aki két hónapos góltalansági sorozatának vetett véget egy duplával. A második félidő közepén éles szögből leadott lövéssel talált be, majd a hajrában sakk-matt helyzetben csak az üres kapuba kellett passzolnia. "Tudtam, hogy a gól egyszer úgyis jönni fog. Nem voltam ideges vagy feszült a helyzet miatt, ilyen rossz szériák minden csatár pályafutása során előfordulnak" – bagatellizálta szokatlanul hosszú gólcsendjét a 38 éves zseni.
A Vascónak alaposan meggyűlt a baja a Friburguensével, és már nem először: az alapszakasz során egyetlen vereségüket épp a Nova Friburgóban szenvedték el a "máltai keresztesek". Most is futniuk kellett az eredmény után, és e törekvésükben némi segítséget kaptak a játékvezetőtől, aki két vendégjátékost is kiállított. Így is csak az egyenlítés jött össze, de a büntetőrúgások során a Vasco 5–4-gyel jobbnak bizonyult.
Sao Paulóban fordulatos mérkőzésen 3–3-ra végzett egymással a Santos és a Sao Caetano. A két évvel ezelőtti bajnok 0–2-ről állt fel, és fordított is, de a látogatók nem hagyták annyiban a dolgot, így a jövő heti viszszavágót ők várják kedvezőbb pozícióból. Érdekes, hogy a Sao Caetano akkor egyenlített, amikor Gilberto piros lapja miatt már jó ideje emberhátrányban játszott. Ugyancsak döntetlen született a másik ágon, és bizony ott sem az esélyesebbnek tartott Palmeiras várhatja nyugodtabban a visszavágót.

Sao Paulo-i állami bajnokság
Elődöntő, első mérkőzések:
Santos–Sao Caetano 3–3 (Basílio 54., Gustavo 62. – öngól, Robinho 82., ill. André Luís 34. – öngól, Warley 44., Mineiro 86.), Palmeiras–Paulista 1–1 Munoz 38., ill. Canindé 25.)
A visszavágókra április 3-án és 4-én kerül sor.

Rio de Janeiro-i állami bajnokság, második szakasz (Taca Rio)
Elődöntő:
Vasco–Friburguense 1–1 (Róbson Luiz 59., ill. Sérgio Gomes 32.) – 11-esekkel 5–4, Fluminense–Americano 3–1 (Odvan 26., Romário 69., 89., ill. Cristiano 85.)
A bajnokság második szakaszának döntőjét (Vasco–Fluminense) április 4-én rendezik meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik