Győzelemben reménykedők

HEGYI TAMÁSHEGYI TAMÁS
Vágólapra másolva!
2004.03.26. 21:55
Címkék
Hol van már a tavalyi ősz? Aktuális tűnődés ez mostanság Stuttgartban, ahol a város első osztályú klubja, a VfB abban a reményben látja vendégül vasárnap délután a Werdert, hogy valamit, legalább néhány pillanatot fel tud majd idézni az októberi BremenStuttgart mérkőzésből.
Bundesliga 2003-2004

A Daimler-stadionban Szabics Imre alighanem a VfB kispadján kezd (Fotó: Czagány Balázs)
A Daimler-stadionban Szabics Imre alighanem a VfB kispadján kezd (Fotó: Czagány Balázs)
A Daimler-stadionban Szabics Imre alighanem a VfB kispadján kezd (Fotó: Czagány Balázs)
A vendégeknek nem egy remek momentumuk volt akkor, minek eredményeképp 3–1-re megverték a "muzsikusokat".
Akik viszont sokkal, de sokkal jobban muzsikálnak azóta, mint ők. A 9. fordulóban aratott 3–1-es sváb sikert követően még a Stuttgart állt előrébb a táblázaton – 21 ponttal, 12–1-es gólkülönbséggel a második helyet foglalta el veretlenül, míg Thomas Schaaf együttese 19 ponttal a negyedik volt –, ma viszont már a brémaiak mutatják a hátukat. Nemcsak a piros-fehéreknek, hanem az egész mezőnynek! A Bremen fölénye több mint tekintélyesnek mondható: 11 ponttal van lemaradva tőle a második Bayern, és tizennéggyel a harmadik Stuttgart. Ha nem jön közbe semmi rendkívüli, ha nem üt be a ménkű, az idény végén a zöld-fehérek emelhetik magasba a salátástálat.
"Tudjuk, hogy már csak matematikai esélyünk van a bajnoki cím megszerzésére, mindazonáltal nem adjuk fel a harcot. Meg akarjuk nehezíteni a brémaiak dolgát, első lépésként megverjük őket a hét végén. Miért ne sikerülhetne ismét?" – dőltek Silvio Meissnerből az optimista szavak. Felix Magath, a VfB sikeredzője ennél valamivel reálisabban látja a helyzetet, ő már a múlt hét végi forduló után gratulált a Hansa-városiaknak a bajnoki cím korai elnyeréséhez. "Egy hete még azt mondtam, miénk lehet a salátástál, a Köln elleni kettő kettővel azonban minden reményünk odaveszett. Legfeljebb csak izgalmassá tehetjük ezt az idényt…" – fogalmazott Magath.
A szemüveges mester egyedül Andreas Hinkelre nem számíthat alapcsapatából (a szalagszakadást szenvedő hátvédet ezúttal is Boris Zivkovic helyettesíti majd a hátsó alakzat jobb szélén), így együttesét csaknem a legerősebb összeállításban küldheti pályára. A mi Szabics Imrénknek az ősszel még megingathatatlan helye volt a svábok kezdő tizenegyében – Brémában ő szerezte a mérkőzés első gólját –, ám azóta vele is nagyot fordult a világ, szép csendben a kispadra szorult. Eddig ötször lépett pályára a tavasszal, de egy meccset sem játszott végig, négyszer le-, egyszer – a múlt héten, három kihagyott 90 percet követően – meg becserélték. Előreláthatólag vasárnap sem a gyepen, hanem a padon kezd majd. ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik