Portugália: Rangadó lesz a döntőben

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2004.03.18. 21:57
Címkék
A horvát Tomislav Sokota és a litván Edgaras Jankauskas játszotta a főszerepet a Portugál Kupa elődöntőjében: Sokota két gyors gólt rámolt be a Belenenses kapujába, míg Jankauskas mesterhármassal ütötte ki a Bragát.
Az UEFA-kupában érdekelt Benfica már a nyolcadik percben vezetést szerzett, Sokota Geovanni beadása után bombázott a vendégek kapujába. Nem sokkal később a horvát Armando Petit szabadrúgása után fejjel növelte csapata előnyét. A meccs sorsát Tiago Mendes döntötte el a 35. percben, a vendégek az 50. percben csak szépíteni tudtak. A Benficánál áldozatot is követelt a diadal, Petit lábsérülést szenvedett, emiatt biztosan ki kell hagynia az Inter elleni UEFA-kupa-nyolcaddöntő visszavágóját.A Bajnokok Ligája-negyeddöntős Porto Bragában ugyanolyan jól kezdett, mint fővárosi vetélytársa: Jankauskas a nyolcadik percben egy kipattanó labdát továbbított a hálóba. Az újabb gólra a második félidőig várni kellett, de a játékrész első felében tíz perc alatt háromszor is megrezdültek a hálók: Jankauskas két találata között Marco Vanzini szépített.A bajnokságban hétpontos előnynyel vezető Porto kiváló eséllyel pályázik arra, hogy a tavalyi idény után ismét duplázzon hazai színtéren. A Manchester United legyőzése után pedig még a BL-ben sem lehet leírni José Mourinho UEFA-kupa-címvédő gárdáját, amelynek célja az újabb trófeahalmozás.Portugál Kupa
Elődöntő:
Elődöntő:
Benfica–Belenenses 3–1 (Sokota 8., 10., Tiago Mendes 35., ill. Hélder Rosário 50.), Braga–Porto 1–3 (Vanzini 55., ill. Jankauskas 8., 52., 62.)
A Benfica–Porto döntőt május 16-án, a lisszaboni Nemzeti stadionban rendezik meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik