Paolo Bettini mindent vitt

G. R.G. R.
Vágólapra másolva!
2004.03.13. 20:56
Címkék
Johan Museeuw, Oscar Camenzind, Oscar Freire, Romans Vainsteins, Mario Cipollini, Igor Astarloa  tekintélyes névsor, az elmúlt tíz esztendő hat világbajnokáról van ugyanis szó. Az olasz Paolo Bettini szombaton, a TirrenoAdriatico 4. szakaszán valamennyiüket legyőzte, méghozzá úgy, hogy a hajrában a vb-címvédő Astarloával és a kétszeres aranyérmes Freirével meccselt a győzelemért.
Eredmények

Csak irigyelni lehet az olasz Paolo Bettinit
Csak irigyelni lehet az olasz Paolo Bettinit
Csak irigyelni lehet az olasz Paolo Bettinit
Persze, Bettini sem akárki, a Quick Step-Davitamon csapatkapitánya már Világkupa-győztes, s amióta kinőtt honfitársa, Bartoli árnyékából (annak idején a Mapei színeiben egy csapatban, de nem mindig egymásért versenyeztek), minden viadalon esélyesként számolnak vele. Bettini szombati sikerével úgymond mindent vitt, hiszen az összetettben is átvette a vezetést. A csúcskategóriás viadal egyetlen magyar indulója, Bodrogi László a kisebb csoportokra szakadt mezőnyben egyperces hátránnyal a 66. helyen végzett, de így is nagyot lépett előre az összetettben, hiszen már a 73. helyen jegyzik.
A nap másik csúcskategóriás versenyén, a Párizs–Nizzán ismét a legutóbbi két kiírás győztese, a kazah Vinokurov villant nagyot: az olimpiai ezüstérmes az összetettben már lemondott a jó eredményről (a szombati szakaszt több mint 20 perces hátránnyal kezdte), ezért aztán a szakaszgyőzelmekre hajtott rá. Klasszisára jellemző, hogy pénteken és szombaton is sikeres szökés végén vitte el a pálmát…
Mexikóban megkezdődött a pálya Világkupa-sorozat idei második futama, amelyen három magyar versenyző vesz részt. Közülük Szabolcsi Szilvia (BVSC) és Árvai Attila (P Nívó-Betonexpressz–FTC) mutatkozott be a nyitó napon, Szabolcsi nem tudott a legjobb nyolc közé kerülni fő számában, a női repülőversenyben, míg Árvai tizedik helye a scratchben biztató eredménynek számít.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik