Nem sikerült Cipollini fotója

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.02.13. 21:20
Címkék
A várakozásnak megfelelően mezőnybefutóval ért véget a Mediterrán körverseny harmadik szakasza: a Rousset és Berre lEtang közötti viszonylag sík, 122 kilométeres etap végén a legjobb sprinterek csatáztak a győzelemért, amelyet végül az ausztrál Baden Cooke szerzett meg.
A legutóbbi Tour de France zöld trikósa a célfotó alapján alig néhány centiméterrel előzte meg az elmúlt évek legsikeresebb hajrázóját, az olasz Mario Cipollinit. A harmadik hely Bodrogi László csapattársának, a fiatal svájci Aurélien Clercnek jutott – a magyar kerekes is kivette a részét a hajrá felvezetéséből, s végül a 62. helyen zárt. Az összetettben a spanyolok világbajnoka, Igor Astarloa megőrizte előnyét, Bodrogi az 57. helyről folytathatja a versenyt.Ebben az évben még nem mutatkozhatott be Rohtmer Balázs a megújult Miche együttesében: pénteken ugyanis a szervezők törölték a Ligúriai körverseny első szakaszát. "Felsorakoztunk a rajtnál, ahol néhány perces várakozás után bejelentették, fél órát csúszik az indulás. Vártunk tovább, a harminc perc már régen letelt, amikor bejelentették, nem kapták meg a rendőrségtől a szükséges engedélyeket, így nem tudják teljesen lezárni az utakat, a profiversenyeken pedig ez alapkövetelmény, a biztonság a legfontosabb. Elment az egész mezőny együtt edzeni egyet, utána viszszatértünk a szállásunkra, remélem, szombaton tényleg elkezdődik a verseny" – foglalta össze a történteket az Olaszországban profiskodó kaposvári kerekes. Könnyen lehet, hogy Rohtmer bemutatkozására tovább kell várni, péntek este ugyanis még bizonytalan volt a folytatás.Egyébként 2004-ben nem ez az első hasonló eset: a jelenleg is zajló Langkawi körverseny első szakaszát 40 kilométerrel a befutó előtt fújták le, mert a célvárosban a rendőrség megnyitotta a lezárt pályát, s veszélybe került volna a kerekesek testi épsége…31. Mediterrán körverseny (2.3-as kategória, Franciaország)
3. szakasz, Rousset–Berre l’Etang (122 km):
3. szakasz, Rousset–Berre l’Etang (122 km):
1. Baden Cooke (ausztrál, fdjeux.com) 2:17:09, 2. Cipollini (olasz, Domina-Vacanze) azonos idővel, 3. Clerc (svájci, Quick Step-Davitamon) a. i., …62. Bodrogi László (magyar, Quick Step-Davitanom) 8 mp h. Az összetettben: 1. Igor Astarloa (spanyol, Cofidis) 8:20:19, 2. Bettini (olasz, Quick Step-Davitamon) 2 mp h., 3. Chavanel (francia, Brioches) a. i., …57. Bodrogi László 32:58 p h.
Következik: 4. szakasz, Greasque–Marignane (147 km)

9. Langkawi körverseny (2.2-es kategória, Malajzia)
8. szakasz, Port Dickson–Shah Alam (96.4 km):
1. Luciano Pagliarini (brazil, Lampre) 2:01:03, 2. Degano (olasz, Barloworld) a. i., 3. Brown (ausztrál, Panaria) a. i. Az összetettben: 1. Marlon Perez (kolumbiai, Colombia-Selle Italia) 23:36:51, 2. Guerra Garcia (spanyol, Relax) 36 mp h., 3. F. Gonzalez (kolumbiai, Colombia-Selle Italia) 46 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik