Nagy és Baczkó egyre közelebb az olimpiához

G. R.G. R.
Vágólapra másolva!
2004.02.02. 20:44
Címkék
Eredményesen szerepelt a magyar női válogatott a szófiai Világkupa-versenyen: az öt magyar induló öszszesen 82 olimpiai kvalifikációs pontot gyűjtött össze, s két újpesti dzsúdós révén két bronzéremmel térhetett haza.
A szezon elején súlycsoportot váltó Nagy Viktória második versenyén is ragyogóan szerepelt a 48 kilósok között, a bolgár fővárosban csak az elődöntőt veszítette el az ukrán Luzsnikova ellenében, a bronzmérkőzést viszont aranyponttal megnyerte az izraeli Shasha ellenében. Az 57 kilogrammosok között az ifjúsági Európa-bajnok Baczkó Brigitta ugyancsak egyszer kapitulált, az olasz Cavazzuti három másodperccel a mérkőzés vége előtt tudott a maga javára fordítani – Baczkó azonban a vigaszágon megállíthatatlan volt, s végül ugyanolyan érmet vehetett át, mint Cavazzuti.Egyáltalán nem érdeketelen az sem, hogy az UTE szófiai bronzérmesei az olimpiai kvalifikáció alapját jelentő európai ranglistán is hajszálra egyformán állnak, Nagy Viktória és Baczkó Brigitta is a 12. helyen található súlycsoportjában, a kvótára esélyesek között pedig egyaránt a 9. helyet foglalják el – a hölgyeknél pedig minden súlycsoportban öt dzsúdós kap ötkarikás kvótát az európai rangsor alapján.A szófiai túrán jól szerepeltek a többiek is, Szabó Brigitta (57 kg, CVSE-Geosaurus) három meccset nyert, az olimpiai bajnok spanyol Isabel Fernandez ellen csak szoros meccsen veszített, s végül a hetedik helyet szerezte meg, Perge Ilona (48 kg, Kecskeméti JC) két győzelem és két vereség után a 9. helyen zárt, akárcsak a 70 kilós Mészáros Anett (UTE), akinek ehhez ezúttal egyetlen győzelem is elegendő volt a bolgár fővárosban.A-kategóriás női Világkupa-verseny, Szófia
A magyarok eredményei.
A magyarok eredményei.
48 kg. 1. forduló: Nagy Viktória–Ibe (japán) 7–0, Perge Ilona–Lepage (kanadai) 7–0. 2. forduló: Nagy V.–Trivics (szerb-montenegrói) 10–0, Perge–Dom (belga) 10–0. 3. forduló: Nagy V.–Dumitru (román) 5–0, Perge–Zemla (lengyel) 0–7. A vigaszágon: Perge–Shasha (izraeli) 0–5. Elődöntő: Nagy V.–Luzsnikova (ukrán) 0–7. A 3. helyért: Nagy V.–Shasha 3–0.
57 kg. 1. forduló: Szabó Brigitta–Zangrando (brazil) 10–0, Baczkó Bernadett–Razseva (bolgár) 7–0. 2. forduló: Szabó B.–Sztarubinszka (ukrán) 5–0, Baczkó–Cavalleri (portugál) 10–0. 3. forduló: Szabó B.–I. Fernandez (spanyol) 0–5, Baczkó–Cavazzuti (olasz) 0–10. A vigaszágon: Szabó B.–Golaszewska (lengyel) 7–0, Baczkó–Deflorenne (francia) 10–0, Szabó B.–Hiromura (japán) 0–10, Baczkó–Cabaj (lengyel) 5–0. A 3. helyért: Baczkó–Bukuvala (görög) 5–0.
70 kg. 1. forduló: Mészáros Anett–Sraka (szlovén) 0–10. A vigaszágon: –Smal (ukrán) 10–0, –Vatanabe (japán) 0–10
48 kg: 1. Anna Zemla (lengyel), 2. Luzsnikova (ukrán), 3. Nagy Viktória (magyar) és Arenas (spanyol), …9. Perge Ilona (magyar).
57 kg: 1. Isabel Fernández (spanyol), 2. Lindberg (svéd), 3. Baczkó Bernadett (magyar) és Cavazzuti (olasz), …7. Szabó Brigitta (magyar).
70 kg: 1. Adriana Dadci (lengyel), 2. Sraka (szlovén), 3. Piszarjeva (orosz) és Vatanabe (japán), …9. Mészáros Anett (magyar)
Következik: Szuper A-kategóriás férfi és női Világkupa-viadal, Párizs, február 7–8.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik