Az éhes kutya diadala

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.01.21. 21:21
Címkék
A helyiek csak "éhes kutyának" nevezik az ausztrál válogatott menőjét, Dave McPartlandet, aki szerdán valóban úgy küzdött a győzelemért, mint a fent említett állat egy falat élelemért.
A Tour Down Under második szakaszán McPartland honfitársával, Jonkerrel és a holland Van Katwijkkel szökött el a mezőnytől, s a befutóig több mint egy percet megőrzött előnyéből, így a trió sprintelhetett az első helyért. Az etapsiker McPartlandnek jutott, aki az összetettben is átvette a vezetést. Ami az üldözőket illeti: a hazaiak két nagymenője, Robbie McEwen és Baden Cooke mindent megtett azért, hogy elkapja a szökevényeket, s a nagy tempóban a mezőny több részre szakadt. A viadal egyetlen magyar indulója, Bodrogi László a második felében ragadt, s jelentős hátránnyal ért célba.Jó hírt is tartogatott ez a nap számunkra: a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) szerdán hivatalosan is közétette, mely országok indíthatnak versenyzőt az athéni olimpia hegyikerékpáros (mountain bike cross country) versenyszámában. A világranglista alapján Magyarország a férfiaknál egy kvótát szerzett, így a szakág történetében először magyar indulója is lesz az ötkarikás játékoknak.6. Tour Down Under (2.3-as kategória, Ausztrália)
2. szakasz, Norwood–Kapunda (157 km):
2. szakasz, Norwood–Kapunda (157 km):
1. David McPartland (Ausztrália) 3:43:12, 2. Van Katwijk (holland, Bankgiroloterij) 1 mp h., 3. Jonker (ausztrál, UniSA) a. i., …62. Bodrogi László (magyar, Quick Step-Davitamon) 28:56 p h. Az összetettben: 1. David McPartland 4:45:21, 2. Jonker 3 mp h., 3. Van Katwijk 5 mp h., …64. Bodrogi László 29:46 p h. Következik: 3. szakasz, Goolwa–Victor Harbor (150 km). Internet: www.tourdownunder.com.au

21. hatnapos pályaverseny, Stuttgart
A végeredmény:
1. Andreas Kappes, Andreas Beikirch, Gerd Dörich (német) 476 pont, 2. Risi, Betschart, Marvulli (svájci) 469, 3. Van Zyl (dél-afrikai), Gilmore (belga), Nothstein (amerikai) 353 (5 kör hátrány)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik