Leszakadt a Chelsea

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.01.08. 00:41
Címkék
A kedd esti fordulóban a Manchester United a Bolton otthonában megszerezte a kötelező győzelmet, az Arsenalnak ugyanez nem jött össze az Everton vendégeként, a hajrában kapott gól miatt kénytelen volt beérni az 11-gyel, a Chelsea-nek pedig egyenesen a Stamford Bridge-en tört bele a bicskája a Liverpoolba, így végképp leszakadt a vezető duótól.
A liverpooli Kewell (balra) a balettben a labdát, a csapata a három pontot szerezte meg
A liverpooli Kewell (balra) a balettben a labdát, a csapata a három pontot szerezte meg
A liverpooli Kewell (balra) a balettben a labdát, a csapata a három pontot szerezte meg
A liverpooli Kewell (balra) a balettben a labdát, a csapata a három pontot szerezte meg
A liverpooli Kewell (balra) a balettben a labdát, a csapata a három pontot szerezte meg
A liverpooli Kewell (balra) a balettben a labdát, a csapata a három pontot szerezte meg
Az első tíz percben – angol mércével mérve – leginkább tapogatózás folyt a pályán, ekkor a Liverpool kiharcolt néhány gyors szögletet, de a londoni védelem mindannyiszor könnyűszerrel tisztázott. A jelenetsor egyértelművé tette, hogy a gyógyult Owennel is csak a kispadon kezdő "vörösök" nem szándékoznak karba tett kézzel várni a lehetőségre. Helyzet azonban sokáig csak a Chelsea előtt adódott: Gudjohnsen – aki az izomszakadással lebicegő Crespo helyére állt be – tetszetős kapáslövése kevéssel szállt mellé.
A vendégeknél főleg Diouf és Heskey volt aktív, s alig több mint fél óra elteltével az utóbbi készítette elő a vezető gólt. Cheyrou labdájával meglépett a jobb oldalon, hajszálpontos centerezésére éppen a fiatal francia érkezett, és egyből Cudicini hálójába lőtt. Ezt követően persze már kissé visszahúzódtak Houllier tanítványai, hazai szögletsorozat következett, de a Chelsea-támadásokból hiányzott az átütőerő. A helyzet nem változott a második félidőben sem, Johnson, Lampard és a többi tanácstalan londoni a céltalan ívelgetésen kívül semmi egyebet sem tudott felmutatni. A Liverpool így visszavágott az ősszel az Anfield Roadon elszenvedett 2–1-es vereségért.

Keveslik Rio Ferdinand büntetését

Brian Mikkelson, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnökségi tagja, aki egyben Dánia sportminisztere is, úgy véli, hogy az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) csekély büntetést szabott ki Rio Ferdinandra, a Manchester United védôjére, aki szeptemberben egynapos késéssel vett részt egy doppingellenôrzésen. „Sportdöntôbíróság elé fogjuk vinni az ügyet, és mindent megteszünk, hogy nyolc hónapról két évre növeljék az eltiltást. Tarthatatlan, hogy a labdarúgásban a büntetések mértéke meg sem közelíti a más sportágakban alkalmazott szankciókat” – mondta Mikkelson. Dick Pound, a WADA elnöke már többször kifakadt amiatt, hogy a FIFA nem akar kapcsolódni a dopping nemzetközi becsületkódexhez. Mindenesetre Ferdinand ügyében a FIFA és a WADA ugyanazon az oldalon áll, egyik félnek sem tetszett az FA lassú eljárása. Ugyanakkor más fórumokon korábbi szankciókhoz képest túlságosan is súlyosnak találták a büntetést, az FA sokak szerint csak azért sújtotta ilyen hosszú eltiltással Ferdinandot, hogy elrettentô példát mutasson. Ferdinand január 20-án kezdi meg nyolc hónapos eltiltása letöltését.
Scholes a Bolton ellen ott folytatta, ahol az Aston Villa elleni FA-kupa-meccsen abbahagyta, de ezúttal megállt egynél. A Manchester másik találatát természetesen Van Nistelrooy jegyzi, így az MU különösebb megerőltetés nélkül, egy félidő alatt elintézte a Wandererst. A végén Djorakeff ugyan szépített, de ez semmire sem volt elég. Sokáig úgy tűnt, Kanu góljának hála, az Arsenal is három ponttal gazdagodik, azonban a védelme a hajrában egyszer kapitulált, így az élen az MU némi lélegzethez jutott. Megemlítendő még a Tottenhamnek a Birmingham elleni fölényes sikere, amellyel a patinás csapat elkerült a kiesőzónából.

Premier League
20. forduló:
Aston Villa–Portsmouth 2–1 (Angel 22., Vassell 83., ill. Ayegbeni 49.), Manchester City–Charlton Athletic 1–1 (Fowler 39., ill. Di Canio 84.), Middlesbrough–Fulham 2–1 (Job 15., Sz. Németh 67., ill. Hayles 90.), Newcastle United–Leeds United 1–0 (Shearer 4.), Southampton–Leicester City 0–0, Tottenham Hotspur–Birmingham City 4–1 (Dalmat 10., 24., Davies 39., Rob. Keane 79., ill. Savage 68. – 11-esből), Wolverhampton Wanderers–Blackburn Rovers 2–2 (Butler 63., Rae 72., ill. Andy Cole 14., Yorke 78.), Bolton Wanderers–Manchester United 1–2 (Djorkaeff 87., ill. Scholes 24., Van Nistelrooy 39.), Chelsea–Liverpool 0–1 (Cheyrou 33.), Everton–Arsenal 1–1 (Radzinski 75., ill. Kanu 29.)
Az élcsoport: 1. Manchester United 49 pont, 2. Arsenal 46, 3. Chelsea 42, 4. Charlton 31, 5. Liverpool 29 (29–21), 6. Newcastle 29 (27–22)
Következik (január 10–11-én) a 21. forduló: Arsenal–Middlesbrough, Birmingham–Southampton, Blackburn–Bolton, Charlton–Wolverhampton, Fulham–Everton, Leeds–Tottenham, Liverpool–Aston Villa, Portsmouth–Manchester City, Leicester–Chelsea, Manchester United– Newcastle
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik